avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii sporul de noapte in Revisal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

sporul de noapte in Revisal

Se trece sporul de noapte in revisal daca este un spor ocazional? Nu este un spor permanent, se calculeaza doar pentru 2 ore de noapte si nu se acorda in fiecare luna, ci o data la 3-4 luni si pentru salariati diferiti.
Am citit intr-un comentariu la un articol ca daca este spor ocazional nu se trece in revisal, si apoi in alt articol scria ca se trece in fiecare luna cand este cazul si se transmite revisalul pana la sfarsitul lunii resp.
Va rog poate ma lamureste si pe mine cineva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 29 Septembrie 2011
Fiind un spor, acesta face parte din venitul salariatului in functie de care i se calculeaza drepturile si obligatiile, printre care si drepturile de pensie, chiar daca sporul este ocazional.
Opinia mea este ca trebuie inscris.
Potrivit an.4 alin.1 lit. b) din H.G. nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a
salariatilor, salariul, sporurile si cuantumul acestora se completeaza si se transmit prin REVISAL.
Asadar, textul de lege nu face distinctie intre categoriile de sporuri care se transmit prin REVISAL .... in speta, sporl de nopate se completeaza si se transmite prin REVISAL.
Daca veti citi Specificatiile tehnice de pa site-ul itm veti constata ca atunci cand se face lista
de termeni la sporuri se mentioneaza cele cu caracter permanent.
Daca acest spor este mentionat in CIM atunci da el trebuie transmis luna de luna art.17 HG 500/2011
daca este dat in baza CCM atunci nu mai are caracter permanent si nu se va raporta in revisal.
jcarmen a scris:

Daca veti citi Specificatiile tehnice de pa site-ul itm veti constata ca atunci cand se face lista
de termeni la sporuri se mentioneaza cele cu caracter permanent.
Daca acest spor este mentionat in CIM atunci da el trebuie transmis luna de luna art.17 HG 500/2011
daca este dat in baza CCM atunci nu mai are caracter permanent si nu se va raporta in revisal.


Specificatile tehnice nu au caracter de act normativ ... ele nu sunt emise de catre Inspectia Muncii sau Ministerul Muncii, ci de firma care a creat programul ... prin urmare, acestea nu pot adauga la lege.

Art.17 din HG 500/2011 ce prevede ? ... :-/ :-/ :-/

Art.4 alin.2 dim H.G. nr.500/2011 prevede ca, angajatorul are obligatia de a inregistrasi transmite in Registrul general de evidenta a salariatilor salariile, sporurile si cuantumul acestora, ori de cate ori intervin modificari ale acestora, termenul limita fiind cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii .




Conform art. 17 alin. (3) lit. k) si alin. (4) din Codul muncii, salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.

Alte discuții în legătură

Revisal dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am incercat sa intru pe discutia deja deschisa de consultanti dar nu ma stiut cum. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. La ce se refera ... (vezi toată discuția)
Spor week-end ela30 ela30 Buna seara, Am o nelamurire;sporul ce se acorda salariatilor care primesc cele 2 zile libere consecutive in timpul saptamanii nu in week-end se trece in ... (vezi toată discuția)
Revisal nou - sporuri atenastef atenastef Buna ziua, O intrebare referitor la sporurile care trebuiesc introduse in Revisal 5.0.6. . societatea noastra acorda : - spor de fidelitate, procent in ... (vezi toată discuția)