avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera?

Buna ziua!

As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la care am incheiat actele mi-a facut si intabularea dar eu am pierdut acel act de intabulare. de asemenea anul trecut am fost sa platesc impozitul la ea dar mi s-a spus acolo ca nu pot plati ca nu am inregistrat-o urmand ca eu sa merg sa duc contractul de vanzare cumparare fapt ce nu l-am facut. eu am cumparato in 2007 septembrie. Acum cand o vand trebuie sa merg sa o inregistrez si sa platesc din urma pana in ziua de azi? sunt ceva penalitati?
De asemenea m-ar interesa cu aproximatie cam la cat m-ar ajunge actele notariale.
Va rog frumos daca puteti s aimi raspundeti si mie cat mai repede.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:06, 20 Septembrie 2011
Dvs trebuie sa aveti impozitele platite la zi in primul rand. Pentru autentificarea contractului de vanzare cumprarea va trebuie certificat fiscal ca sunteti cu impozitele la zi. Intabularea daca ati pierdut o nu e nimic , se cere un extras de informare sa se vada situatia imobilului si apoi de uatentificare pentru incheierea contractului.
In calitatea de vanzator dvs veti plati impozit pe tranzactie conform normelor din Codul fiscal. Cumparatorul va plati onorariul notarului si pretul catre dvs evident.
La notariat va prezentati cu
contractul de vanzare cumparare in original
certificat fiscal
adeverinta de la Asociatia de proprietari ca ati platit toate cheltuielile ca sunteti la zi
ultima factura platita ENEL
certificat de performanta energetica daca aveti sau daca cumparatorul doreste, in caz contrar se va face vorbire in act ca partile inteleg sa vanda respectiv sa cumpere fara acel certificat energetic.

da, aveți nevoie să o înregistrați pentru că veți avea nevoie la notar de certificatul de atestare fiscală. veți fi obligat să plătiți din 2007 și până în prezent, suma la care se vor adăuga penalitățile, sunt destul de consistente fiind vorba de creanță bugetară. la notar taxa se va plăti la valoarea imobilului. există la fiecare notariat o grilă de evaluare a imobilelor, depinde de zonă, an de construire, oraș etc. întrebați la notariatul de lângă dv-stră vă vor face imediat un calcul. la taxele notariale se vor adăuga și taxele pentru fisc.
taxe pentru fisc!?
adica impozit pe tranzactie! El trebuie platit de dvs. Si se calculeaza in functie de anul dobandirii imobilului si valoarea lui, conform Cod fiscal.
aveti idee cam la cat se ridica aceasta taxa intr-un oras foarte mic vreau sa spun ca eu o sa vand garsoniera cu 5000 de euro deoarece acesta este pretul zonei....

Alte discuții în legătură

Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)
Ce ce acte sunt necesare la vanzarea unui apartament si care sunt costurile? MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua As dori sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu exact ec acte sunt necesare. Mai mult, v-as tuga sa-mi spuneti daca actele de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Vand apartamentul claudita79 claudita79 am si eu o nelamurire si nu stiu exact pe cine sa intreb... vrea sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu ce am de facut mai exact... l-am cumparat acum 2 ... (vezi toată discuția)