avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent!! - cumparare imobil cu procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent!! - cumparare imobil cu procura

Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania intrebarea mea este-As putea face o procura surorii mele ca sa poata merge la notar sa intemeieze actul de vanzare-cumparare in locul meu? -Ce acte trebuie sa avem;-eu si vanzatorul? cum am vorbit cu diversi notari si eu si vanzatorul si de dau detalii diverse unul de altul suntem nelamuriti.An citeva zile va fi gata cartea funciara si inca nu am gasit un notar care sa ne lamureasca corect cu ceia ce ne trebuie (telefonic,ptr.ca eu nu sunt in tara iar vanzatorul nu locuieste in lacalitatea unde se afla imobilul).V-a multumesc..!
:(
Cel mai recent răspuns: dana 50 , utilizator 19:43, 26 Iulie 2013
Puteti da o procura la Consulat sorei dvs. In procura trebuie sa stiti ce cumparati adica sa identificati imobilul, daca doriti si puteti si sa indicate pretul, cum se va plati, transfer sau numerar, sa declarati in procura daca sunteti casatorita si sub ce regim matrimonial , adica daca ati incheiat vreo conventie matrimoniala cu sotul dvs., datele mandaterei, respectiv sorei, sa aveti o copie a cartii de identitate a dansei.
Contractul de vanzare cumparare Il poate face sora dvs cu vanzatorul oriunde pe teritoriul Romaniei, nu trebuie sa se deplaseze la notarul din localitatea unde se afla imobilul.
Pentru autentificarea contractului de vanzare cumparare trebuie urmatoarele:
- procura dvs data la Consulat in Tara unde va aflati. Aceasta procura se inscrie intr un registru special si se verifica de notarul care va autentifica actul de vanzare cumparare sa vada daca exista si a fost sau nu revocata.
- cartea de identitate in original a sorei dvs care este mandatar.
-daca dvs sunteti casatorita sub regimul matrimonial al comunitatii legale declarati in procura acest lucru cum v am spus si spuneti si numele sotului dvs , daca este cetatean roman ar fi Bine si un CNP
- carte identitate in original al vanzatorului sau vanzatorilor , in caz ca sunt sot si sotie si bunul este comun, sau daca sunt mai multi coproprietari pe cote parti.
- actele de proprietate ale casei pe care o cumparati in original
- incheierea de intabulare pentru ca notarul sa ceara extras de autentificare de la Cartea Funciara pentru a vedea ca imobilul nu are sarcini, adica nu este ipotecat, nu exista contracte de inchiriere sau comodat notate in Cartea funciara
-certificat fiscal pentru a vedea ca impozitele sunt platite la zi de la Consiliul Local de unde apartine imobilul
- certificat de performant a energetica
- vanzatorul va plati impozit pe tranzactie iar cumparatorul prin mandatar va plati onorariul si taxa de Carte Funciara care este 0,15% din valoare.
Acum daca pretul dvs este sub grila de expertiza imobiliara notariala, notarul va percepe toate taxele , adica onorariul , taxa de intabulare si impozitul la valoarea din grila.
Daca pretul este mai mare Decat grila va va taxa la pretul dvs.
Pentru a sti ce taxe veti plati puteti merge la orice notar sa va calculeze, aceste grile sunt oe judete, localitati, categorii de folosinta ale terenului, an de construire imobil, materialele care s au folosit la construire, suprafata .....

Sper ca v am lamurit.
- "certificat de performant a energetica"acest documest nu este pe antelesulmeu daca imi pute-ti da mai multe amanunte ...V-a multumesc mult...
Trebuie intocmit de vanzator vizeaza perfomanta energetica a cladirilor adica cat de izolate termic sunt. Fara acest certificat actul de vanzare cumparare este lovit de nulitate relativa. Aceasta nulitate poate fi acoperita intr un termen de 30 de zile de la autentificare actului de vanzare cumparare cand va fi prezentat pentru schimbarea rolului fiscal la consiliul local competent.
chiar si daca cumpar o casa veche(batraneasca)este nevoie de asa ceva?
Da doamna, toate cladirile.

Alte discuții în legătură

Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare notar marinica71 marinica71 doresc sa achizitionez o casa si as dori sa stiu pasii care trebuiesc urmati la notar.in calitate de cumparator ce acte imi trebuiesc?cand platesc pentru ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare fara cf c-levi c-levi Buna, va rog sa ma ajutati cu 1 sfat. Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie) La inceput mi-au spus ca in 2 ... (vezi toată discuția)