avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria constata ca noul gard NU respecta vechiul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria constata ca noul gard NU respecta vechiul amplasament?

Buna ziua, o parere va rog la urmatoarea situatie:

Intr-o zona colinara, in comuna C, am refacut, un vechi gard din lemn (stilpi si uluca impletita-n cablu) "plantînd" stilpi de fier si uluca noua (impletita-n cablu). Respectivul gard delimiteaza terenul proprietate (livada) de un drum/ulita. Vecinul de vizavi (de peste drum) a sesizat Primaria ca as fi intrat in drum (cu gardul meu).
Primaria constata asta: [ link extern ] ,

prin adresa respectiva, Primaria, sune ca " ...ne-am deplasat la fata locului si am constatat ca cele sesizate sunt reale".

Ce fac ?
1) Trebuie sa contest cumva aceasta adresă? Ma tem sa nu aibe consecinte juridice constatarea Primariei care a "constatat ca cele sesizate sunt reale"

2) Cele sesizate/reclamate de vecinul NU sunt reale ! In anii '80 apoi in anii '90 exact acelasi vecin a reclamat ca bunicul respectiv tata a mutat gardul (cind a fost refacut). Si in '80 si in '90, vecinul (in putere pe-atunci) a darimat noul gard, a taiat circa 8-9 pruni din hotarul/terenul meu fapt pentru care, chemat in judecata (civil si penal) a platit daunele/stricaciunile.
Ei bine, acum, din nou aceeasi poveste, diferenta e ca batrin fiind, acum doar reclama (el si fiul lui) nu mai demoleaza gardul.

* Stiindu-i caracterul, am fotografiat si filmat vechiul si noul gard (etapa cu etapa a constructiei), in plus oamenii/muncitorii ce mi-au facut gardul sunt martori ca nu am intrat in drum...totusi, Primaria, a constatat ce a vrut vecinul (nu mi s-a solicitat martori sau alte dovezi = fotografii, vechi procese, etc).

Singura chestie de care se poate lega Primaria, este ca, la o saptamina dupa ce am montat stilpii de fier, am facut intre stilpii de fier o bordura zidita de circa 20 cm înalţime si...pot spune ca-mi trebuia autorizatie pentru acest mic zid (bordura). Faza e ca anul trecut acest vecin a facut un gard de zid la care nici el nu are autorizatie (si eu pot spune ca a intrat in drum dar...nu m-a interesat pîna acum)

4 foto :
1) in stinga livada/terenul meu in dreapta gardul de zid si plasa al vecinului:
[ link extern ] /
2)
[ link extern ]
3)
[ link extern ] /
4)
bordura de zid: [ link extern ] /


PS: Primaria nu are cadastru/proiect la aceasta drum/uliţă...ce referinte or fi avut cînd au constatat ca n-am pastrat aliniamentul si vechiu amplasament nu stiu ...



Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 10:29, 23 Septembrie 2011
Dar dvs. aveti cadastru la teren? Oricum, pentru gard clar ca va trebuia AC. Orice gard al unei proprietati private trebuie sa aiba o anumita retragere fata de drum (este stabilita prin PUG-ul localitatii). Acum, adresa respectiva, cui a comunicat-o primaria? Pentru ca daca este sa respectam "circuitul apei in natura":), compartimentul de urbanism o sa va dea amenda ca ati construit fara autorizatie si s-ar putea sa va puna in vedere sa daramati gardul (daca se constata ca intr-adevar ati ocupat o parte din drum). Orice ulita trebuie sa aiba minim 3 metri latime. Drumeagul dvs. cat are?
Drumeagul :happy: are 4 metri latime in zona/portiunea ce-a mai stramta.
Nu nu am cadastu la teren...e trecut in rolul Primariei si...n-am facut mostenirea (nu am Certif de Mostenitor pt acel teren al tatalui meu - decedat).

Adresa respectiva Primariei mi-a fost comunicata mie, unul din cei 3 mostenitori (ai terenului); eu am refacut gardul.
1) Din drum NU am ocupat.
2) Primaria nu are cadastru sau proiect la acest drumeag. Acum vreo 3-4 ani, Primaria a intervenit cu un utilaj de a sapat in versant lasîndu-mi pe o potiune gardul in aer cu fenomene de surpare/eroziune teren (de aceea am fost nevoit sa fac putin zid).
3) Cred ca 98% din sateni (inclusiv vecinul ce m-a reclamat )nu au autorizatie la gardurile facute (dar asta nu eo scuza).

Ce sa fac acum? Sa fac demersuri sa scot Autoriz de Constructie.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Balaurul, utilizator
Pai obtinerea AC ar fi cea mai buna solutie (chiar daca nu este un "obicei uzitat":), avand in vedere vecinii pe care ii aveti, v-ar salva de multe neplaceri. Primaria nu a v-a somat sa retrageti gardul? (eventual sa spuna si cu cat). Eu as aduce un specialist in masuratori topo si l-as ruga sa-mi masoare terenul (tocmai pentru ca nu exista cadastru) si apoi sa masoare si drumul. Cu rezultatele m-as duce la primarie sa vad si eu ce ilegalitate am facut.
NU. Primaria nu m-a somat sa-mi retrag gardul, ci mi-a transmis urmatoarea adresă:
[ link extern ]
(...dispunem oprirea lucrarilor pîna la clarificarea situatiei)

Nici Primaria NU stie/cunoaste dimensiunea/latimea drumului pentru ca nu are cadastru pe acel drum; nici vecinul de vizavi nu are cadastru pentru constructiile sale (gardul sau cu zid, casa).
Acel drumeag a fost/este o ulicioara pentru accesul hipo si auto ... poate trece chiar si utilajul primariei = un buldo-excavator. Vecinul ar vrea ca drumeagul sa aibe vreo 6 metri latime...poate chiar autostrada sa fie B-)

Multumesc frumos pentru raspunsuri/sfaturi. Asa am sa fac, o sa chem un topometrist sa masoare si sa-mi intabuleze terenul (cred ca se poate intabula chiar daca nu am facut succesiunea dupa tatal meu?; intabulez terenul apoi fac succesiunea)

poza gardul vechi (stînga): [ link extern ] /

poze aliniament gard nou:
[ link extern ] /

[ link extern ] /

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața. am si eu o problema. părinții mei au un teren ... marialixa marialixa Bună dimineața. Am si eu o problema. Părinții mei au un teren cumpărat la tara prin anii 80. Terenul este vecin cu o ulita comunala ce deservește drept ... (vezi toată discuția)
Separare proprietate conform actului Marius58 Marius58 Buna ziua! Suntem doi frati care locuim in aceeasi curte dar de o luna avem fiecare act de proprietate pe casa si teren. Cui revine datoria sa ne masoare ... (vezi toată discuția)