Buna ziua!Am o mare nelamurire. Prin testament,inainte de a deceda bunicii mei din Sinaia ,au lasat mostenire fiecaruia dintre cei 3 copii cate o camera din casa lor ca sa aiva si ei unde veni si dormi cu nepotii lor cand au timp liber sau concedii de odihna. Anul trecut a murit si tata ,unul dintre copii binicilor. Mama,sotia legala a tatatalui meu s-a dus la camera ce o avea drept mostenire si i s-a spus de ceilalti frati ce traiesc ca nu mai are nici un drept asupra camerei daca a murit tata. EXISTA o astfel de lege in ROMANIA prin care ni se ia acest drept de mostenire lasat de bunici prin testament? Au pus-o de a semnat si o hartie in acest sens. Fiind luata pe nepregatite,mama nu avea ochelarii la ea.A semnat si acasa a vazut ca intradevar scrie ca nu mai are drept de mostenire dupa moartea tatalui meu. CE putem face? Va rog dati-mi o mana de ajutor! multumim.
Nu am stiut de ce ne cheama si nu am avut testamentul.Acolo atat ne-au spus-nu intra in succesiune ca cei decedati.Am omis sa va spun ca ei ,copiii bunicului au fost 4 frati,tot cuprinsi in testament, asa spune mama. Unul din ei a murit de mult si am am omis sa mai spun de el dar si el a fost cuprins in testament. Dupa moartea bunicii 2 dintre frati care locuiesc acolo si-au mai construit cate o bucatarioara si apoi au facut cu bunicul act de v-c si pe ce le-a lasat prin testament si pe ce au construit dar testamentul nu s-a anulat aramas asa cum a fost.Dupa moartea bunicului au deschis o noua succesiune.DECE nu stiu.La succesiune nu au mai bagat decat camera data tatalui nostru si a inca unui frate care are vila acolo in Sinaia.De fapt succesiunea a deschis-o acesta ce are cealalta camera (cel cu vila) si la sucesiune au fost cuprinsi : noi cei 2 nepoti fara mama, ce aveam o camera si aeea refacuta de tata si inca alti 2 nepoti si 2 copii ai bunicului,in total s-a imartit in 6 parti dar numai camera noastra nu si a celui ce are vila .El a primit-o prin succesiune integral. D-voastra spuneti ca acea camera ce ne-o lasase ambii bunici ramane mamei si noua ,celor doi copii.Eu asa am inteles .DIN suflet va rugam spuneti-ne ce posibilitati avem ca acea camera sa ne ramana noua conform testamentului. Eu consder ca e inafara legii ce a facut acea notarita- Daca fac un memoriu si atasez copia testamentului si copia acestei sucesiuni unde o trimit? la ce for superior al notarilor din jud Prahova?Va rog ajutati-ne daca se poate,poate nu mai ajungem la tribunal ca si asa nu mai sunt banica tre sa-i dam la CAR pe cei 8 mil-dela taxa de mostenire /succesiune. multumim anticipat.
Nu rezolvati pe cale ierarhica, la Camera notarilor publici , trebuie certificatul de mostenitor atacat in instanta. Dvs trebuia sa Veniti cu testamentul. Testamentul era olograf sau autentic , facut la notar?numai instanta poate anula un certificat de mostenitor. Neintelegerile intre mostenitori trebuie solutiionate in instanta, la notar succesiunea se face numai cu acordul partilor. Atunci trebuia sa cereti suspend area procedurii succesorale notariale conform art. 78 din Legea notarilor publici si activitatii notariale si sa va adresati instantei prezentand si testamentul. Daca testamentul a fosta facut inainte de 2007, notarul nu avea posibilitatea sa verifice existenta lui la Registrul National de Testamente, care a fost infiintat dupa 2007 si unde se comunica toate testamentele in forma autentica prin diligenta notarului si unde se verifica cu prilejul deschiderii procedurii notariale a succesiunii daca defunctul a facut sau nu testament.