avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... termen contestatie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

termen contestatie

Buna seara,
In luna august 2011 am primit de la casa de pensii o decizie de recuperare debit (aplicare eronata OUG nr/100/2009) si o noua decizie de pensie ( recalculare? revizuire?). Termenul de contestatie mentionat in decizie era de 45 zile.
In L. nr. 263/2010 termenul de contestatie e de 30 zile.
Care e termenul corect si pe care trebuie sa-l am in vedere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m.marinesco , utilizator 07:32, 21 Septembrie 2011
Pentru a fi sigur ca nu se va invoca tardivitatea, cel mai bine este sa depuneti contestatia in 30 zile. Daca pe decizie scrie 45 zile, iar in lege scrie 30 zile. puteti sa va incadrati in acest termen, insa exista riscul ca cei de la CJP sa nu fi schimbat termenul vechi de contestatie, pe deciziile tipizate in foma veche si tot ei sa invoce tardivitatea conform noii legi
Asa este, va multumesc, insa, 30 zile s-au scurs. Decizia nu este o inscriere noua la pensie ci o revizuire, nu se menioneaza nici temeiul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Revizuire pensie ContSters203305 ContSters203305 Buna seara, Am formulat o cerere de revizuire a pensiei catre CJP. Au trecut 45 zile ,nu am primit niciun raspuns si as vrea sa ma adresez tribunalului. Va ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)