avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal -lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal -lovire

Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( poate)
Acum 4 luni de zile, iubitul meu conducea masina unui prieten. Dintr-o data ii iese in cale o 'domnisoara' care traversa printr-un loc nepermis. El a claxonat,domnisoara s-a enervat si a inceput sa ii arate gesturi obscene, sa injure etc.Intr-un moment de furie, probabil ( bine asta nu este o scuza) , iubitul meu a coborat din masina si i-a dat cu piciorul in partea dorsala...incat fata a cazut si i s-au spart ochelarii ( detalii ). Fata a retinut nr de inmatriculare al masinii si proprietarul era chemat la politie pt declaratii. Proprietarul masinii a dat o declaratie de genul ' ca a lovit-o cu pumnii , cu picioarele' ce practic nu era adevarat. nu am fost martora , dar imediat dupa ce s-a intamplat chestia asta mi-au povestit amandoi ce s-a intamplat exact , pentru ca ei atunci o vedeau ca pe o gluma.Acum , fata vrea 700 de euro ( 500 cheltuieli de spitalizare si ingrijiri medicale+ 200 ochelarii) pentru a-si retrage plangerea. Nu vreau sa ii iau nici lui apararea pt ca stiu ca a gresit, dar vreau totusi sa stiu daca este ceva de facut ( in afara faptul ca ii poate plati cei 700 de euro si astfel sa se elimine raspunderea penala) , pentru ca la randul ei fata apeleaza la intimidari de genul ' eu are avocat, ca are cerftificat de la medic pt ingrijiri de 6 zile , ca am face bine pana pe 3 octombrie sa ii dam banii ca sa <<scapam cu bine>> ..etc' . Nu vreau sa apelez la intimidare sau ceva, vreau sa stiu exact ce se poate face si care ar fi urmarile...Nu sunt specialista ca sa pot intelege toate articolele din codul penal, si tocmai de aia as avea nevoie de sfatul unui specialist in domeniu . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:20, 21 Septembrie 2011
Situatia este clara si cred si eu ca eventuala solutie in cazul in care partile nu se impaca sunt , ffie amenda penala , fie o sanctiune de la o luna la trei luni cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Cel mai recomandabil ar fi sa intervina impacararea intre prietenul dvs si fata pe care lovit-o.
Poate se inteleg cu privire la suma de bani si realizeaza o intelegere la un notar in acest sens.
Nu stiu daca ce a facut prietenul dvs se numeste "gluma" , daca da , este una violenta si foarte proasta , dar cred eu ca dvs , ca reperezentanta a sexului frumos , ar trebui sa va ganditi serios daca merita sa fiti alaturi de un barbat violent sau de unul care face glume proaste cu repercusiuni pentru sanatatea unora.
Un moment de reflectie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violenta cata91 cata91 in urma cu 3 luni am fost bautut de 3 agenti de paza, abia in urma cu o sapt le-a luat declaratii si nu a recunoscut nici unul...o sa urmeze partea in care ne ... (vezi toată discuția)
ajutor pentru lovituri si alte violente f_bandula f_bandula buna ziua in urma cu ceva timp am fost implicat alaturi du un prieten de al meu intr-o altercatie in care nu am facut decat sa-i despart pe prietenul meu si pe ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)