avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa crestere copil

Buna ziua, am o mare dilema, o salariata a intrat in crestere copil in aprilie 2010, in luna februarie 2011, firma la care lucra s-a desfiintat si ca atare i s-a facut si ei incetarea suspendarii CIM si incetarea Contractului. In mai 2012 implineste copilul 2 ani, firma nu mai este, ea poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 21 Septembrie 2011
Nu mai poate beneficia de somaj , intrucat va depasi termenul maxim de 12 luni pentru a depune cererea de acordare a somajului ...
1. In luna februarie, cand i-a incetat CIM trebuia sa se prezinte la Agentia de Somaj cu decizia de concediere.
2. Incercati si acum la Agentia de Somaj de care apartineti dar... sanse egale cu zero.
Daca depune acum actele pentru somaj , exista sanse sa i se acorde somajul de la data depuneri cererii , apoi suspenda somajul pentru CCC....
Nu a expirat termenul de decadere de 12 luni ... art.38 alin.3 din Legea nr.76/2002 prevede ca, daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului m1ha1g m1ha1g Pe 15 aprilie implineste copilul 2 ani si se pare ca imi expira concediul de maternitate si nu o sa mai primesc indemnizatia. Sunt profesoara si nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani in cazul in care cim a expirat Andreia12 Andreia12 Buna seara, se poate sa se prelungeasca concedoul pentru cresterea copilului de la 2 la 3 ani daca CIM mamei a expirat deoarece era pe perioada determinata? ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie crestere copil la terminarea facultatii louy louy Buna ziua! Am beneficiat de concediu de crestere copil la terminarea master-ului. Pe 22 iunie , baietelul implineste varsta de 2 ani. As vrea sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)