avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... documente necesare pentru schimbare sediu asociatii si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

documente necesare pentru schimbare sediu asociatii si fundatii

Va rog, daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: as dori sa schimb sediul unei asociatii deja infiintate si as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru schimbarea sediului. De asemenea, ce alte documente trebuie modificate: statut, act constitutiv. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 15:53, 11 Septembrie 2008
oti a scris:

Og 26 precizeaza ca cererea de inregistrare a modificarilor de act constitutiv si statut trebuie insotita si de hot.consiliului director

Unde e precizarea asta? Nu cititi doar art 33, uitati-va si in art . 21 alin 3 ca sa vedeti in ce context se cere hot cons dir.

Modificarea actului constitutiv si statutului se hotaraste de Adunarea Generala.
Schimbarea sediului poate fi hotarata de consiliul director DACA acesta atributie a fost prevazuta expres in statut. Verificati intai statutul ca sa stim despre ce vorbim ...

Si apoi, daca se aduc si alte schimbari in AC si Statut atunci in mod sigur aveti nevoie de hotararea adunaturii generale. Ca doar n-o sa schimbati Consiliul prin ...hotararea consiliului
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
romascanu, moderator
Asa este. Am raspuns incomplet.
CD va decide schimbarea sediului doar daca se prevede expres in Statut aceasta atributie. Altfel AGA.
Iar cu privire la echipa de conducere (adica CD), doar AGA va hotari componenta Consiliului Director.
La sedinta Biroului Executiv s-a hotarat schimbarea sediului, s-a incheiat un proces- verbal. As vrea sa stiu unde tre sa ma prezint pentru inregistrarea schimbarii sediului , pentru a figura in actele asociatiei noul sediu, ce acte trebuie depuse, eventual modificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare statut si act constitutiv ong-asociatie Anita1 Anita1 Buna seara, Va rog daca se poate un sfat. Dorim sa facem niste modificari in asociatie si anume: schimbarea unuia din asociati, deschiderea unei ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului unui ong dintr-o localitate in alta, in cadrul aceluiasi judet. mariatnk mariatnk Ce formalitati trebuie facute pentru schimbarea sediului unui ONG dintr-o localitate in alta, in cadrul aceluiasi judet? Multumesc! (vezi toată discuția)