avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparatii la Asociatia de proprietari si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparatii la Asociatia de proprietari si impozitarea

Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum!
Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor!
De curand am aflat de la un membru din conducerea Asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc ca sumele incasate la "fondul de reparatii" se vor impozita daca nu vor fi utilizate pana la data de 31 ianuarie 2012.
Pentru ca am indoieli in ceea ce priveste veridicitatea acestei afirmatii , daca aveti cunostinta despre vreo prevedere legala referitoare la impozitarea amintita, va rog sa aveti amabilitatea sa-mi dati un raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:46, 24 Septembrie 2011
Veniturile obtinute de asiciatie din inchirieri,nu se pot imparti la proprietari.Aceste sume se
folosesc pentru reparatii.Este adevarat in registrul in care se tine evidenta acestor sume
se distribuie confom suprafetei pe apartamente.(dar numai scriptic)
Corect!
Pentru deplina edificare iata ce spune legea 230/2007:
Art. 13. - Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari. Aceste venituri alimentează fondurile speciale ale asociaţiei de proprietari pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună şi nu se plătesc proprietarilor.

Asadar nu "se impart la proprietari, ca asa vor unii", cum spune @elenazan!
veniturile din activitati economice sau chirii obtinute de asociatiile de proprietari se impoziteaza cu 16%
in 30 de zile de la incheierea contractului de inchiriere spatiu pt antene - DE EXEMPLU - se depune declaratia 010 de mentiuni pt luarea in evidentele fiscale cu plata impozitului de 16%

la sfarsitul anului daca acesti bani nu s-au cheltuit sau nu sunt prinsi intr-un contract in derulare acesti bani sunt impozitati

banii nu pot fi folositi decat pentru reparatii !
banii stransi de la locatari pt fond de reparatii nu sunt impozitati .
Daca asa ar scrie la "Biblie" ar trebui sa credem si sa nu cercetam!
Numai ca noi ne mai inspiram din legislatia aplicata in Romania. Poate ne spuneti si noua de unde ati dedus ca: "veniturile din activitati economice sau chirii obtinute de asociatiile de proprietari se impoziteaza cu 16% in 30 de zile de la incheierea contractului de inchiriere..."#-o
Cred ca teo30967 a dorit sa spuna ca "30 de zile de la incheierea contractului de inchiriere spatiu pt antene - DE EXEMPLU - ... " reprezinta termenul pentru depunerea declaratiei 010.
Va multumesc tuturor!

Alte discuții în legătură

Vechi contract inchiriere- este legal?? ContSters268673 ContSters268673 Buna ziua, Suntem asociatie de proprieteri... bloc... La parterul blocului, linga scara de intrare in bloc avem un spatiu de 14 mp pe care l-am inchiriat in ... (vezi toată discuția)
Impozit asociație proprietari adivasiu adivasiu la asociatia de proprietari avem inchiriate spatii cu destinatie comuna, pe bloc, unde au fost montate cateva antene GSM. asociatia plateste impozit de 16% pe ... (vezi toată discuția)
Venituri asociatie de proprietari cotelino cotelino daca pentru veniturile obtinute de o asociatie de proprietari se plateste impozitul pe profit, suma ramasa la ce se poate folosi? se pot plati cheltuielile ... (vezi toată discuția)