avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

in 1991 un amic a facut cerere de retrocedare pentru o suprafata de teren pe care se afla o tabara de copii lasata in paragina de catre ministerul educatiei. In 2008 comisia locala de fond funciar a stabilit ca acea suprafata nu poate fi retrocedata totodata propunand o alta locatie la schimb. Proprietarul a refuzat schimbul, a atacat la judecatorie hotararea si a castigat dreptul de proprietate asupra terenului cerut initial. Comisia locala a atacat cu recurs decizia judecatoriei si a castigat la tribunal, astfel ca proprietarul este acum obligat sa accepte schimbul. Acesta nu este multumit si merge la cedo. Ce nu inteleg este faptul ca acest proces s-a terminat cu recurs fara apel, si nu stiu daca se mai poate face ceva la instantele romane, acesta primind hotararea pe data de 19 luna aceasta.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:45, 22 Septembrie 2011
pentru a da un raspuns corect , va rog raspundeti la :
- terenul in cauza , a fost proprietatea cetateanului , inainte de construirea taberei si pentru care a primit TP?
- ce s-a motivat in recurs de primarie ? atentie la termen ....
Daca s-a mers pe procedura prevazuta de legea 18/1991, nu este prevazuta calea de atac a apelului (exista doar fond si recurs).
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren lipsa de pe un tp dienusa dienusa va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema pe care sper sa o explic cat mai bine...Cu ocazia unui proces pt radierea tatalui meu de pe un TP/am ... (vezi toată discuția)
Litigiu pe fond funciar patrykedy patrykedy Tatal meu (in prezent decedat) detine conform titlului de proprietate o anumita suprafata de teren arabil, teren ce se poate justifica cu acte privitor la ... (vezi toată discuția)
Explicare decizie luata de instanta privind lipsa calitatii procesuale pasive Costinel Burca Costinel Burca Sper ca am postat in locul potrivit , iar daca nu am postat unde trebuie , rog un moderator sa mute acest topic in locul cuvenit . As dori sa stiu si eu , ... (vezi toată discuția)