avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prelungire dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prelungire dovada de circulatie

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie, am primit o dovada de circulatie pt 15 zile.
Inca nu am primit procesul verbal de contraventie (prin posta) pentru a-l putea contesta, iar dovada imi expira in 2 zile.
Unde trebuie sa ma adresez pentru prelungirea acesteia? Sau cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:04, 24 Septembrie 2011
nu se prelungeste. mergeti la politie sa va ofere o xerocopie a pv apoi depuneti contestatie la judecatorie. in baza plingerii obtineti certificat de grefa si apoi va recuperati permisul pina la solutionarea cauzei.
Ati facut greseala sa nu semnati PV dar faptu ca semnati un document nu inseamna si ca sunteti de acord cu ce scrie in el. Acum ati fi avut PV si ati fi putut sa contestati documentul cu ce scrie in el. Puteti face asta si acum dar va spun ca va fi greu sa obtineti de la politie o copie dupa acel PV ca sa va puteti prezenta la parchet sa-l contestati.
Procesul verbal poate fi contestat in termen de 15 zile de la semnare/sosirea la domiciliu, la instanta pe raza teritoriala a careea s-a constatat contraventia.
La introducerea plangerii contraventionale , solicitati certificat de grefa de la instanta care sa ateste ca este rol solutionarea plangerii dvs cu termen de judecata la...
Cu acel certificat mergetila politie pentru a ridica permisul pana la data solutionarii contestatie de catre instanta.
In caz de respingere a contestatiei de catre instanta de judecata , in termen de 15 zile de la data pronuntarii , cu copia sentintei definitive sau cu un certificat de grefa privind solutia pronuntata de instanta , veti preda permisul la politie.
Daca veti depasi acest termen de 15 zile , vi se va adauga la perioada de suspendare deja stabilita , inca o luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto neprimire pv contraventie woe woe Buna, am intrat in intersectie pe culoare galbena semafor, agentul a insistat ca a fost rosu si n am avut nici pofta de cearta, nici de mita. Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Contestatie stefan88u stefan88u buna ziua ce trebuie sa fac pentru a inainta o contestatie sa imi iau permisul pentru 30 de zile? (vezi toată discuția)