avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... LEASING
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

LEASING

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatorul caz :
- in legatura cu o masina luata in leasing pe firma . mentionez ca ratele la acest leasing nu s au mai platit cam de un an si firma de leasing a inmanat dosaru in cauza catre firma de recuperari. acestia au deschis un proces civil ( nu stiu daca nu si penal ) pt recuperarea masinii. beneficiarul masinii deci cel care plateste leasingul nu este in tara. ce se poate face in acest caz? nu ne mai putem intelege cu cei de la leasing sa ne mai amane plata restantelor? Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: nicole11 , utilizator 22:54, 22 Septembrie 2011
Dar daca sse preda doar masina celor de la leasing se vor retrage plangerile impotriva lui ? Il va mai afecta in vreun fel?
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
nicole11, utilizator
Depinde care va fi incadrarea juridica a faptei.
O punere sub acuzare se face pe baza de probe.
Ok . sa presupunem ca pe cei de la recuperari ii suna cineva si le va spune exact de unde sa recupereze masina dar fara sa aiba contact cu cel in cauza. adica cu cel care nu a pltit ratele la leasing. In acest caz nu se poate inchide dosaru si respectiv retragerea plangerilor impotriva lui? Daca ei isi recupereaza masina pe el tot il vor cauta ? tot il vor acuza? multumesc
V-am spus ca primul pas ar fi ca avocatul sa mearga la politie dupa ce va fi citat.
Avocatul daca este istet poate sa stie cum sa puna problema si sa discute cu politistii.
Se poate discuta si cu cei care au depus plangerea penala.
Nu va pot spune lucruri concrete intr-o situatie generica...

Nimic nu il impiedica sa isi angajeze avocat si sa mearga sa firma sa discute problema.
Sa se stie exact daca s-a depus sau nu plangere penala.
Poate ca inca nu s-a depus plangerea...si o discutie intre avocat si firma ar putea fi benefica.
I s-a deschis dosar civil in orasul in care a locuit. Dar asta va spuneam ca nu mai are nici un domiciliu in tara . Il pot cauta in afara tarii daca el nu se mai intoarce in tara ? Va intrebam daca se poate preda doar masina fara implicatii de gen avocat pt ca el nu va veni in tara. si daca asa fara prezenta lui se poate inchide dosaru si retreage plangerile impotriva lui.

Alte discuții în legătură

Nepredarea masinii firmei de leasing brasoveanupaul brasoveanupaul Buna seara,varul meu a achizitionat o masina in sistem leasing si dupa aproape 3 ani nu a mai reusit sa plateasca dar nici nu a predat masina fimei de ... (vezi toată discuția)
Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat? florindbro florindbro In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? DanyD DanyD Administratorul unei SC SRL a incheiat un contract de leasing cu o anumita SC, persoana juridica devenind astfel utilizatoarea unui autoturism. Fiindca nu mai ... (vezi toată discuția)