avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urmasi testamentari pe toate bunurile mobile si imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urmasi testamentari pe toate bunurile mobile si imobile

Suntem urmasi testamentari pe toate bunurile mobile si imobile, care cuprind un apartament si 2 bucati mici de teren. Cum putem sa procedam ca terenurile care nu sunt intabulate, sa ii parvina fratelui decedatului? Se poate face de la inceput trecerea prin certificat prin certificatul de mostenitor sau putem face un certificat pentru apartament si dupa aceea sa facem un act aditional la acesta?
Cel mai recent răspuns: stelutacata , utilizator 23:28, 22 Septembrie 2011
Dvs sunteti legatari universali si doriti sa renuntati la legate in favoarea fratelui defunctului. Defunctul mai are in viata copii, sotie supravietuitoare sau parinti?
In cazul in care dvs renuntati la mostenirea testamentara si exista una din rude mention ate mai sus si sotie supravietuitoare , mostenirea nu poate sa parvina fratelui defunctului. Daca nu exista si fratele este singura ruda, atunci dvs faceti renuntarea si mostenirea va redeveni legala si I se va atribui fratelui.
In caz contrar, daca exista si alti mostenitori, mentionati mai sus, acceptati succesiunea vi se va elibera dvs certificat de mostenitor dupa care va trebui sa vindeti fratelui testaorului.
suntem singurii mostenitori, nu mai are decat un frate caruia noi am vrea sa ii dam doar terenurile apartamentul sa ramana la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt legatară prin testament în urma decesului ... Fercu Ana Fercu Ana Bună ziua. Sunt legatară prin testament în urma decesului partenerului cu care am conviețuit 38 ani.Am depus la casa de pensii ,certificatul de legartar ( ... (vezi toată discuția)
Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)