avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... resedinta obisnuita a minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

resedinta obisnuita a minorului

seara buna
care este residinta obisnuita a unui minor?,rezultat dintr-o casatorie (mama romanca,tatal italian),nascut in italia,dar numai la 2 luni transferit in romania(acum copilul are16 luni).initial, vizita in romania trebuia sa dureze citeva luni,dupa ce tatal si-a manifestat acordul,ba chiar dorinta ca mama si copilul sa ramina in romania(acordul verbal,dar faptul poate fi confermat si de catre un functionar al ambasadei italiai),dar dupa jumatate de an s-a razgindit....tatal nu lucreaza.

acum ma intreb,poate tatal pretinde inapoierea minorului in situatia data?si nu e logic ca resedinta obisnuita a copilului este romania(conform definitiei nu atit de exacte,dar totusi prezumte al conventiei de la haga 1980),caci in italia micutul PRACTIC nici nu a locuit, in contrariu, in romania permanenta sa e de 14 luni neintrerupte....si in caz daca italia va dispune inapoierea copilului,unde sa ma adresez pentru a stabili ca residinta sa obisnuita e romania.cu atit mai mult pot sau nu afirma ca tatal achiesase la transferirea minorului.
va multumaesc,astept cu nerabdare un raspuns care mi-ar clarifica situatia creata,caci cu toata literatura juridica citita devin tot mai confuza...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 24 Septembrie 2011
Deja ati ajuns la concluzia mea...
Exista multe intrebari care trebuie lamurite in concret.
Nu conteaza ceea ce va spunem noi...conteaza ceea ce va intelege si felul in care va aprecia instanta...
De aceea va spuneam ca trebuie sa va angajati avocat competitiv si care sa aiba timp de cazul dvs.
Poate ca avocatii nu au avut timp din motivele expuse de dvs...
si totusi,daca am inteles corect -trebuie sa mai inaintez o actiune in privinta incredintarii minorului(caci stabilirea domiciliului cu mama nu e acelasi lucru!!!???) si in ce mod si unde pot demonstra asupra resedintei obisnuite a copilului,caci citind literatura de specialitate -resed.obisn.nu este considerat locul de nastere si e logic nu?!!!ca un bebe de 2 luni nu si-a putut stabili relatiile sociale ,afective in acest scurt termen ce a precedat transferirii lui in alta tara(chiar daca tatal copilului acum nu ma e de acord cu stabilirea lui aici)
si daca ordonanta de inapoiere a copilului va preceda unei hotariri de divort si de incredintare atunci ce va fi ? #-o
precizez ca un avocat -mi-a spus ca in cazul meu nu poate merge vorba despre neinapoiere sau rapire....altul mi-a spus ca -da....:hammer:saptamina viitoare voi avea o consultatie cu un nou avocat si as dori cit de putin posibil sa am concepte cit mai clare,pentru a putea "decide" asupra capacitatilor sale profesionale si sa nu fiu dusa de nas p/a a cita oara,caci pina la urma nu stiu in ce sa cred.caci pentru mine acum e "TOTUL i joc"
anume din acest motiv apelez la profesionalismul dvs.
mersi mult.seara buna
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
marinka24, utilizator
Da,sunt doua actiuni diferite.

Avocatii au vazut exact despre ce este vorba.
In astfel de procese apararile se fac in concret.
Adevarul este ca ambele ipoteze pot fi posibile...in functie de circumstantele concrete,de probe,etc...
In mod normal ar trebui insa sa aveti castig de cauza...doar calea de urmat trebuie gasita...si sa nu fie infundata...
Totul trebuie gandit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copil catalinagt catalinagt Buna ziua. Rog Dnii Avocati cu experienta in probleme de rapire internationala de minori sa-mi indice cum se poate rezolva urmatoarea situatie! O ruda a ... (vezi toată discuția)
Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)