Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau dupa numele lui?Asta numai la fata se poate? Multumesc!
Da puteti. Spre exemplu daca numele sotului este Alexandru iar al sotiei este Munteanu, numele comun dupa casatorie poate fi Alexandru-Munteanu sau Munteanu-Alexandru, ramane la alegerea dvs. forma numelui. Numele copiilor va fi numele comun al sotilor.
Buna ziua!Dau un exemplu, se poate daca pe sotul il cheama Alexandru si pe ea Munteanu, dupa casatorie ea sa aiba numele Alexandru(intai numele lui intai) Munteanu(numele ei dupa al lui),iar el sa-si pastreze doar numele lui(fara numele meu)?Si copii sa poarte doar numele nostru comun de Alexandru, nu si al meu de Munteanu(tinand cont ca el nu ia numele meu,doar eu pe al lui)?Multumesc mult!
Art. 282. - Viitorii soți pot conveni să își păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soț poate să își păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite. Publicitatea declarației de căsătorie
Casatorie
Flori.Dida
Buna seara!Am si eu o intrebare:ce demersuri trebuie sa fac pt a-mi pastra numele de fata si dupa casatorie?Va trebui ca viitorul meu sot sa preia si acest ... (vezi toată discuția)