avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz din partea administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz din partea administratorului de bloc

Buna ziua,
Am apartamentu inchis in termopan si izolat termic, am contoare de apa si caldura, nu am pt gaze, si cu toate astea sunt obligat pe perioada iernii sa platesc caldura la comun, in conditiile in care in bloc sunt mai mult de jumatate restantieri. Explicatia administratorului a fost ca asa s-a votat de catre toti locatarii blocului repet majoritatea restantieri cu sume intre 1000-4500 ron. Am cerut ca daca tot se merge pe vot sa voteze doar cei cu datoriile la zi, dar degeaba.....
Ce ma sfatuiti sa fac ? poate administratoru sa decida pe banii mei ? eu vreau sa platesc cat consum chiar daca e mai mult decat in varianta la comun.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: neluchi , utilizator 22:12, 12 Iulie 2025
Nu stiu de ce nu cititi corect ce am scris eu mai sus, ca acea adunare generala stabileste o metodologie de repartizare a costurilor si nu m-am referit la metodologia de calcul cu algoritmi de calcul care este proprietatea secreta a acelei societati care citeste , calculeaza si repartizeaza caldura din spatiile comune care se vor incalzite de majoritatea propritarilor dintr-un condominiu. Caci daca nu se vor incalzite... poate acea societate care raspunde de repartitoare dispune sa se incalzeasca pe acolo numai asa sa isi faca ei de treaba prin spatiile comune?.Pai si atunci, asta nu inseamna stabilirea unei metologii de repartizare a consumurilor dintr-un condominiu cand toti proprietarii se aduna si se hotaraste aici da, aici nu,astia trebuie sa plateasca iar ceilalti nu. Caci trebuie sa existe si cineva intr-un anumit caz care nu poate fi obligat sa nu plateasca nimic. Nu?.
Cand o AG stabileste cine plateste si cine nu, e tot un amestec in metodologia de calcul.

Am explicat, AG poate cel mult sa-si scoata caloriferele de pe holuri, din uscatorii, diminuand in felul acesta caldura la comun, poate stabili frecventa de citire a indecsilor, a calculului, a verificarilor. Cam asa ceva.
Transferul de căldură se face de la un corp cald la unul mai rece. Apartamentul cu centrala proprie are peste 22 grade minim în casa. Pe când cu termoficare la casa scării și anexe temperatura e întotdeauna mai mica. Asa ca din apartamentele cu încălzire proprie se transfera căldură către dependințele asociației. Lucru de care nu se tine cont. Și se facturează cum dorește asociatia la procent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatea naþionalã de reglementare pentru serviciile comunitare de utilitãþi publice vã informeazã: rodica_post rodica_post Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Autoritatea Naţională de ... (vezi toată discuția)
Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Procent parte comuna ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa stiu daca cunoste cineva ce procent se ia in calcul la partile comune, adica cat la % din valoarea facturii unei scari revine celor ... (vezi toată discuția)