avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie

Buna ziua.Sunt mamica de o luna de zile, am facut pasaport fetitei mele pe 3 ani, fiind din R.Moldova.Pot calatori in Moldova fara a fi insotita de sotul meu?
P.S.El e cetatean roman, iar eu moldoveanca.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 17:12, 24 Septembrie 2011
In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor.
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:
-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;
-este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Copii minori Giorgica Marilena Giorgica Marilena Dacă vreau să ies din țară cu copii și tatăl nu este de acord ce trebuie să fac? În urma divorțului copii au fost încredințați mie prin hotărâre ... (vezi toată discuția)