avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala-spray paralizant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala-spray paralizant

Am deschis aceasta discutie referitoare la un caz din presa: [ link extern ]

Un "smecher" a folosit un spray paralizant pt a ataca un cercetator.

intrebarea mea este: Vi se pare corect incadrata fapta la vatamare corporala, eventual la vatamare corporala grava?

avand in vedere ca este un spray cu ardei iute al carui uz este permis in cadrul legitimei aparari, vatamarea corporala nu ar fi mai degraba produsa DIN CULPA?
Cel mai recent răspuns: ZeosSupreme , utilizator 00:38, 26 Septembrie 2011
Dar invinuitul cum a actionat? In legitima aparare sau cu intentia directa de a-l vatama pe cercetator?
a actionat cu intentia de a-i da cu spray in ochi, si chiar din faptul ca nu l-a lovit cu pumnul sau cu antifurtul ci la stropit cu spray, reiese intentia de a nu-l vatama pe cercetator
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ZeosSupreme, utilizator
In acest caz a actionat cu intentie directa si fapta poate fi incadrata in articolul 180 cod penal : lovirea sau alte violente.Prietenul dv a actionat cu discernamant, cu intentie, a vrut sa foloseasca spray-ul, ceea ce este o violenta si o grava incalcare a normelor privind relatiile sociale, a prevazut consecintele sale.Daca vatamarea era din culpa, asta ar fi insemnat ca prietenul dv sa se fi gasit intr-o alta situatie, aceea a nerespectarii anumitor dispozitii si prevederi, ceea ce nu poate fi vorba fata de aceasta situatie.
este un caz din presa...nu e vorba de nici un prieten...daca a folosi sprayul este o incalcare grava atunci o talharie ce mai este...apocalipsa?
Da, asa este, scuze, m-am grabit.
Folosirea spray-ului, in cazul de fata este o violenta, prin aceasta fapta s-a dorit a se crea un prejudiciu moral, fizic...Oricum nu poate fi incadrat la vatamare corporala din culpa.Daca va depasi 60 zile de ingrijiri medicala si se va alege cu o infirmitate atunci fapta va fi incadrata la vatamare corporala grava.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
aly_yoana, utilizator

Alte discuții în legătură

Spray lacrimogen ilegal - incadrare juridica cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana, conducator al unui autovehicul a fost atacata in trafic de o alta persoana (de-asemeni sofer). Mai precis, la o trecere de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Tentativa art. 182 xuser xuser Lovirea unei persoane cu pumnul in ochelari, apoi in ochi in repetate randuri se poate incadra ca si tentativa la art. 182? dar intepatul cu cutitul daca ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)