avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in caz de deces.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in caz de deces.

Mama mea s-a recasatorit si am un frate vitreg. Casa este pe numele ei, cumparata inainte de casatoria cu tatal meu vitreg. In caz de deces, cui ii va reveni casa si in ce masura? Mentionez ca eu am 21 de ani, iar fratele meu vitreg 5.
Cel mai recent răspuns: Mihnea Balescu , Consultant credite si finantari 01:40, 3 Octombrie 2011
I-ati programat decesul? Poate vinde tot si se muta pe o insula exotica, atunci nimeni nu mai mosteneste nimic.
Fratele vitreg e fiul mamei?
dvs. si fratele aveti drepturi egale. tatal are dr ca sot supravietuitor.
Sotul supravietuitor are 1/4 iar copii impreuna 3/4 din bunurile lasate de mama dvs. Daca sunt si bunuri comune cu tatal dvs vitreg, in succesiune va intra cota de 1/2 si din acestea in fara de bunurile proprii ale mamei dvs. Adica tatal 2/8 si dvs si fratele vitre cate 3/8 fiecare.
Va multumesc pt. raspunsul complet doamna Mirela.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
ganton, utilizator
Nu ati spus daca fratele vitreg a fost adoptat de mama. Daca nu a fost adoptat de mama mostenirea se imparte 1/4 la sot si 3/4 dvs.

Alte discuții în legătură

"atacabilitate" act de mostenire zippy zippy Buna ziua, Apelez la ajutorul dumneavoastra cu urmatoarea problema: mama mea a dobandit in urma divortului un apartament. Momentan este recasatorita, iar ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa. mostenire giulian13 giulian13 Buna ziua.Am cateva nelamuriri despre aceste acte. Povestea e simpla.Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani. Eu acum stau cu mama,care s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)