avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Functionare firma romaneasca in Italia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Functionare firma romaneasca in Italia

Buna ziua,

Vrem sa infintam o firma in Romania care sa execute lucrari in constructii pe teritoriul Italiei.
Cum putem face acest lucru?
Ce forme legale trebuiesc indeplinite in Romania si in Italia?
Care taxe se platesc in Romania si care in Italia?
Ce forma contractuala se va face intre firma din Romania si firma italiana, care furnizeaza lucrarea?

Multumesc anticipat pt raspunsul Dvs.
O zi cat mai placuta
Cel mai recent răspuns: 1ale , utilizator 21:45, 7 Aprilie 2022
Un mare numar de tari din UE intre care si Italia, nu au ridicat inca restrictiile pe piata muncii si pe piata prestarii serviciilor de cetatenii/firmele din Romania si Bulgaria, pentru multe domenii de activitate.
Singura cale legala este infiintarea firmei in Italia/in tara din UE care sa presteze activitatea. Dar angajatii nu pot fi cetateni romani, in afara de persoana de conducere.
Solutia este anuntarea unei activitati comerciale, PFA, in Italia, de catre persoana/meserias, cu incheiere de contract direct cu beneficiarul lucrarilor.
In Romania nu trebuie anuntat nimic, in afara de veniturile care se realizeaza in afara, in conditiile domicilierii in Italia mai putin de 6 luni pe an.
Va multumesc pt raspunsul dat, dar ma gandeam daca firma infiintata in Romania nu poate trimite angajati in Italia prin detasare.
In acest caz taxele se platesc in Romania?
In multe tari exact acest mod de prestare de servicii nu este inca liber pentru firmele romanesti si bulgaresti.
Exista anumite exceptii in domeniul de constructii- exemplu livrarea si montarea unei instalatii de catre firme din Romania.
Iar alta exceptie o constituie contigentarea locurilor de munca (detasarea pe o perioada delimitata). Informativa exact despre situatia din Italia.
Buna ziua, doresc sa deschid un show-room termopane in italia,ce anume trebuie sa fac?
Buna ziua, doresc sa deschid un show-room termopane in italia,ce anume trebuie sa fac?

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
un srl romanesc poate presta servicii in constructii in italia ??????? dorina.ana dorina.ana [b]Buna ziua. Problema mea este urmatoarea : Avem un SRL infiintat in Romania in 2008 cu profil in constructii . S-a ivit o oportunitate de lucru in Italia ... (vezi toată discuția)
Ce firma pot face catliuyt catliuyt buna ziua,as vrea sa.mi fac o autorizatie sau firma la care sa fiu singurul lucrator,dar sa pot lucra in regula si in italia,sa pot fi asigurat medical si tot ... (vezi toată discuția)