avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma inactiva! Este obligatoiru depunera bilantului ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma inactiva! Este obligatoiru depunera bilantului pe anul 2009/2010

Buna!

Am o firma inactiva de la infiintare (2006). Am avut o cunostinta contabila, care se ocupa pana 2011 de depunera formularilor 100 si 300 (platitor TVA). Din 2011 ma ocut eu de depunera declaratiilor. Am primit o instiintarte de la finante cu ca sa prezint bilantul pe anul 2009 si 2010, in termen de 48 de ore. Am fost pe la finante, care m-au dat o hartie in doua exemplare sa-l complectezi, plus m-a atras atentia la amenda posibila (de la 2000 la 5000 RON). O intrebare am: se poate sa ma amendeze, mai ales pe anul 2009, cum ca in aprilie am fost la fiante, sa ma intres ce restante am, mi-au dat o lista de de declaratii lipsa, pe care l-am si depus. In plus in Iulie am depus celelate declaratii.

EDIT: Firma este suspendata temporar pe 3 ani din aug. 2009
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Zsolt1981B, utilizator
Daca nu ati depus cerere pentru obtinerea regimului derogatoriu trebuia sa depuneti bilanturile si toate declaratiile conform vectorului fiscal.
Incercati,poate va da o amenda minima totusi ,avand in vedere ca firma nu a avut activitate.
Multumesc pt raspuns!

Nu am depus, cel putin asa stiu ca nu a fost depus (nu m-am ocupat de firma pana in anul 2011, greseala). Nu sunt specialist in domeniul financiar, ce inseamna "regim derogatoriu"? Pe langa suspendarea activitatii (declarat la finate in aug. 2009) ce trebuia sa fac? Sau ce pot sa fac sa "scap" cat mai ieftin? Mi se pare mult 2000 RON pt nedepunearea D100 pt o firma ce in mod legal nu putea sa incaseze venituri din aug. 2009. Adica nu puteam sa am, in mod legal, nici un fel de datorii catre stat! Pot sa depun acum, pe anii 2009/2010? Alta cale de iesire?
In procedura suspendarii sunt 2 pasi de urmat-suspendarea de la ONRC si suspendarea de la ANAF-cerere regim derogatoriu v-ar fi scutit de obligativitatea depunerii declaratiilor.
Din pacate nu puteti obtine regim derogatoriu retroactiv.
Incercati sa sensibilizati inspectorul-avertisment sau amenda minima.
Daca la ANAF am depus actele pt suspendare, inseamna ca sunt scutit de la depunerea D100?
Verificati daca ati primit aprobarea pentru regim derogatoru si doar in acest caz nu erati/nu sunteti obligat la depunerea anumitor declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii firma suspendata Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am urmatoarea problema : in anul 2011, luna februarie am inregistrat la Reg.Comertului si ANAF, suspendarea firmei. In anul 2014, am prelungit ... (vezi toată discuția)
Declaratii retroactiv amalianeag amalianeag O societate care nu a desfasurat activitate de la infiintare (iulie 2008) pana acum, cu activitatea suspendata din aprilie 2009 (nu a cerut regim derogatoriu ... (vezi toată discuția)
O firma suspendata poate avea profit? Sandu Marian Sandu Marian Am firma suspendata din 2009. Logic, nu poate avea profit; cu toate acestea Finantele locale ma someaza sa depun... declaratia privind obligatia de plata a ... (vezi toată discuția)