avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune impotriva administratorilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune impotriva administratorilor

Un creditor persoana juridica are mai multi debitori persoane juridice. In afara actiunilor pe drept comun, somatii de plata, ordonante de plata, faliment, indreptate impotriva persoanei juridice, in ce alte situatii ma pot indrepta direct catre administratorul societatii ( persoana fizica) pentru recuperarea debitelor? Este posibila promovarea unei asemenea actiuni impotriva administratorului pers. fizica? Care ar fi temeiul legal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 12:49, 26 Septembrie 2011
angrenarea raspunderii administratorilor este posibila doar in temeiul legii 85/20006 a insolventei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in privinta raspunderii administratorului mitracher mitracher [u]Situatia de fapt:[/u] Creditorul (societatea de leasing) recupereaza autoturismul de la debitor (SRL cu asociat unic), in urma neplatii a 2 rate si ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta societate in insolventa marianaiacob marianaiacob In anul 2013 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate care era in insolventa inca din anul 2011 si nu ne-a anuntat despre starea acesteia la ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii personale a administratorului ContSters24701 ContSters24701 Sotul meu a avut o societate pe care nu prea a lucrat. La un moment dat a cumparat marfuri pe care le-a revandut unei firme din Galati , cu bilet la ordin fara ... (vezi toată discuția)