avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea asiguratorie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea asiguratorie

Considerati admisilila cererea de instituire a popririi asiguratorii (cu plata unei cautiuni pusa in vedere de catre instanta) pana la obtinerea unei HJ difinitive privind investirea cu formula executorie a unei file CEC?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 09:06, 3 Octombrie 2011
Consider ca este lipsit inadmisibil sa ceri instituirea unei masuri asiguratorii atunci cand ai ca si proces in fond -o cerere de investire.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
Reiterez ultima intrebare facand precizarea ca nu are nicio legatura cu cererea de investire!
Am formulat intrebarea pe aceleasi topic pentru a nu deschide o noua discutie.
Multumesc.
Jocandi Causa a scris:

atunci cand ai ca si proces in fond -o cerere de investire.

Hm..si eu care stiam ca cererea de investire se judeca conform procedurii necontencioase...
Deci nu se poate spune, raportat la cererea de investire cu formula executorie ca aceasta reprezinta un "proces pe fond".
Doamna, nu stiu cum sa ma exprim, ca sa nu va simtiti jignita. Ce legatura are faptul ca ne aflam in procedura necontencioasa cu masura asiguratorie?
O cerere de instituire a masurii asiguratorii se face intotdeauna in cadrul unui proces existent. Altfel nu este admisibila. De aceea in speta dvs cererea de investire o constituie fondul procesului in care solicitati masura asiguratorie.

Nu sunt de acord ca cererea de investire poate fi considerata "fondul procesului"!
In alta ordine de idei, faptul ca trebuie sa existe un proces pe fond, am inteles din textul legii.
Ms.

Alte discuții în legătură

Sechestrul asigurator flaviana flaviana Pot cere sechestru asigurator in cadrul unei somatii de plata? (vezi toată discuția)
Cum se ataca o hotarare judecatoreasca intr-un recurs mary_nyk mary_nyk Buna ziua, In mai 2008 sotia mea a intentat actiune de divort, actiune care s-a incheiat in septembrie 2008. A urmat apoi procesul de partaj avand ca ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)