avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Facilitati financiare - angajare consilieri juridici ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Facilitati financiare - angajare consilieri juridici debutanti

Buna ziua,

La ce anume face referire art. 18 ("Autoritatile si persoanele juridice de drept public sau privat, care incadreaza consilieri juridici debutanti, beneficiaza de reglementarile financiare favorabile prevazute de lege") din Legea nr. 514 din 28 noiembrie 2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Manolache , Consilier juridic 19:17, 21 Octombrie 2011
Si eu doream sa pun aceeasi intrebare .Cine ne poate ajuta cu un raspuns ?
Am gasit totusi ceva :
Potrivit art. 80 din Legea nr. 76/2002, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:

a) 1 salariu de baza minim brut de tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

Pentru a beneficia de aceste subventii trebuie sa angajati pe durata nedeterminata numai absolventi ai institutiilor de invatamant care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de munca sau de serviciu. Angajarea trebuie sa se produca in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia angajatorului xpbogdan xpbogdan Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii ... (vezi toată discuția)
Angajat in baza legii 76/2002 trebuiebraila trebuiebraila Buna ziua. Suntem un ONG care beneficiaza de subventie pe serviciu social in baza Legii 34/1998 de la bugetul de Stat si de la Bugetul Local. Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru firmele care angajeaza absolventi de liceu si facultate adria05 adria05 As dori sa stiu ce facilitati sunt pentru societatile care angajeaza absolventi liceu si studii superioare ?Va mutlumesc. (vezi toată discuția)