avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... PASAPORT DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

PASAPORT DUPA DIVORT

sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele fostului sot,pentru ca este valabil pana in 2015.se considera un act fals ?avand in vedere ca este un pasaport electronic?vreau sa calatoresc cu copilul avand acelasi nume in pasaportul individual.in afara u.e.este necesara traducerea si legalizarea hotararii de divort,in limba engleza?multumesc anticipat tuturor!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 09:06, 28 Septembrie 2011
Odata cu schimbarea cartii de identitate pentru a reveni la numele purtat anterior casatoriei , trebuie sa schimbati pasaportul , permisul de conducere , certificatul de inmatriculare , etc.
Pe hotararea de divort scrie ca veti reveni la numele purtat anterior casatoriei, deci nu este recomandat sa va folositi de acel pasaport pentru ca dvs. nu mai aveti acel nume.
Primii care vor studia sentinta, ca sa vada daca aveti dreptul sa iesiti cu copilul din tara fara acordul tatalui vor fi politistii de frontiera romani care vor vedea ca pasaportul este pe numele purtat de dvs. in timpul casatoriei si ma indoiesc ca va vor lasa sa treceti.

Este bine sa aveti la dvs. o fotocopie a sentintei (au scris pe forum parinti carora li s-a cerut).
Nu aveti nevoie de traducerea legalizata a acesteia, pentru ca doar la punctul de frontiera roman aveti nevoie de ea.
In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei, conform legii, sunteti obligata sa va schimbati toate actele-buletinul, pasaportul, carnetul de conducere,etc. In prezent sunteti cu o identitate falsa, nu aveti voie sa incheiati acte sau sa va legitimati cu acte care practic si-au pierdut valabilitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Eroare decizie divort marla marla Buna ziua. Am divortat in urma cu 1 an de zile pe cake amiabila, ambii fiind in afara tarii si avand ca reprezentant acelasi avocat. Din pacate avocatul a ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Viorel 92 Viorel 92 Bună seara. Am fost căsătorit 20 de ani, timp în care am purtat numele de familie al soției. La divorț sotia a cerut să-mi reiau numele de familie de ... (vezi toată discuția)