avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin

Buna ziua

Am o intrebare referitoare la valabilitatea biletului la ordin in cazul in care ii lipseste atat locul emiterii cat si locul platii . Am citit art. 104 si 105 din Lg. 58/1934 dar nu sunt sigura daca am interpretat ok.
Din cate inteleg eu daca lipseste locul platii atunci se i-a in considerare ca loc al platii locul emiterii ....dar daca lipseste si locul emiterii ???
Ma gandesc sa nu-mi respinga judecatoria investirea BO.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 12:23, 20 Octombrie 2011
In acest caz se va considera ca biletul la ordin a fost emis la domiciuliul/sediul emitentului - art.105, ultima fraza.
Asa am gandit si eu dar ceea ce m-a derutat a fost faptul ca pe biletele noi nu mai apare adresa emitentului. Pe vechile BO apare adresa emitentului iar legea spunea ca " daca nu a fost aratat locul emiterii, se va lua în considerare locul aratat lânga numele emitentului".....dar acuma nu mai am rubrica pentru adresa ci doar " Denumire emitent".
Considerati ca daca lipseste atat locul emiterii cat si locul platii BO nu va fi considerat titlu valabil? Oare exista acest risc?

Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Nu cred ca se pune problema nulitatii biletului la ordin, chiar daca nu apara mentionata rubrica cu sediul emitentului. In acest caz, se va lua in considerare sediul emitentului, inregistrat la Registrul Comertului.
Daca refuzul BO nu este din motive tehnice (unde ar putea sa se incadreze si lipsa locului platii) instanta nu refuza investirea. Din momentul in care pe BO este inscris CUI-ul societatii emitente si contul bancar, din care, in mod normal, ar trebui sa se traga suma, nu trebuie sa va faceti alte probleme.
Multumesc mult pentru raspunsuri . Am trimis BO pentru investire si vom vedea.

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin florina67 florina67 1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin danip danip Am primit ( eu repr societatea Y)de la judecatorie o comunicare prin care se admite cererea inregistrata de creditoarea ( societatea x) ,de a se incepe ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza un bo silvia_1 silvia_1 Buna ziua, As dori informatii legate de urmatoarea problema: Am mai multe bilete la ordin de la diferiti clienti care au fost refuzate de catre banca ... (vezi toată discuția)