avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul economiilor facute
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul economiilor facute

Buna seara.
Sunt pe cale sa divortez si as dori sa stiu daca sotia mea ar putea emite pretentii la economiile ce le-am facut pe numele meu, din salariul, fara nici o contributie din partea sotiei.
Mentionez ca si aportul la cheltuielile familiei a fost sensibil mai mare tot din partea mea.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 11:46, 14 Septembrie 2008
Colega Avlil probabil nu a inteles ca referirea mea era la bunul comun - dobandit in timpul casatoriei ( apartamentul) va atrage partajarea acestuia.
Importanta este concluzia nu o argumentatie pe care toti juristii o stiu.

Iar veniturile constituie bun propriu.
Ce face fiecare cu banii sai e alta problema.
Daca se cumpara un bun care va deveni comun (ex o masina) se va stabili cota fiecaruia pe baza de probe daca partile nu se inteleg.
Analiza de caz, in situatia dvs trebuie facuta in concret pe detalii precise si care se pot dovedi.

avocat Claudiu Lascoschi
Claudiu, te rog sa nu mai presupui cu privire la ce stie unul sau altul, la ce anume a inteles cineva...
Nu are nicio importanta la ce anume te refereai, fie economii fie apartament, important e ca ai spus doua idei contrare, ambele fara nicio argumentatie. Forumul incearca sa promoveze discutii care sa dea o anumita valoare juridica subiectului in discutie, nu chestiuni seci, gen "asa e", neargumentate.

Venitul din munca e bun propriu, corect, pentru ca munca este data in schimbul acestor bani si munca e depusa personal.
Insa in orice bun ar trece acesti bani... e presupus a fi bun comun, conform art. 31 Familiei. Absolut orice bun, chiar un cont bancar. De aceea nu e chiar alta problema ce face fiecare cu banii lui, e tot o problema de Familiei.
Cazurile se analizeaza intotdeauna concret si in functie de detaliile care se pot dovedi...
Cu siguranta ar putea emite pretentii de partaj are tot dreptul, insa numai instanta si pe calea contradictorialitatii si probelor administrate va stabili contributia fiecaruia la dobandirea acestor economii si daca va avea dreptul sau nu la o cota parte in aceste sume.

Av AIG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Probleme de partaj danutza40 danutza40 Sora mea a divortat de fostul sot in urma cu 12 ani si de 9 ani este recasatorita.Apartamentul l-a obtinut de la fabrica unde lucra si dupa 1990 l-a cumparat ... (vezi toată discuția)