avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatie tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatie tribunal

buna.seara.va rog daca imi puteti spune cum se face o reclamatie la tribunal!trebuie sa dau in judecata angajatorul deoarece nu vrea sa imi plateasca concediul medical si mi-a incheiat si contractul de munca fara sa aiba voie legal!!nu stiu ce trebuie sa scriu in reclamatie va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 27 Septembrie 2011
Se face contestatie la decizia de incetare a c.i.m. ... uitati un asemenea model:

Tribunalul …..............(tribunalul în a cărei circumscripție reclamantul isi are domiciliul, resedinta sau, dupa caz, sediul)


DOMNULE PREȘEDINTE,


Subsemnatul(a), …........, cu domiciliul în ….................................................................

în contradictoriu cu S.C …..................., cu sediul în..........................................., înregistrată la Registrul Comerţului sub nr......................., având CUI …......................, formulăm prezenta


CONTESTAŢIE

împotriva Deciziei nr. …............ din ….............. prin care intimata a dispus încetarea contractului individual de muncă nr. …................., în baza art. ….......... din Codul Muncii, prin care solicit (va trebui să indicați capetele de cerere raportate la situația dvs. și asupra a ce anume doriți ca instanța să se pronunțe, capetele de cerere prezentate mai jos fiind opționale):
- anularea deciziei de concediere nr.......................;
- reintegrarea în funcţia deţinută anterior concedierii, conform art. 78 alin. 2 Codul Muncii;
- obligarea la plata unei despăgubiri egală cu drepturile salariale majorate şi a tuturor drepturilor salariale, indexate şi actualizate, ce mi se cuvin până la reintegrarea efectivă deţinută anterior concedierii,
- obligarea la plata daunelor morale/profesionale provocate conform art. 269 şi urm. Codul Muncii, apreciate la valoarea de …...….
- obligarea la plata cheltuielilor de judecată;

pentru următoarele


MOTIVE


În fapt, la data de …....... am încheiat cu intimata contractul individual de muncă nr..........În urma acestui contract, mi-am respectat toate obligațiile față de angajator, atât în ce privește clauzele contractuale, cât și în ce privește clauzele Regulamentului de ordine interioară.
La data de …....., intimata a emis decizia de concediere nr........, prin care s-a dispus concedierea mea în baza art....... din Codul Muncii, concediere pe care o apreciez ca abuzivă, neîntemeiată, nelegală și nejustificată.
Prin prezenta vă solicit admiterea acțiunii mele întrucât ........................(va trebui să prezentați situația exactă de la locul de muncă și astfel să combateți motivul concedierii Dvs., urmărind să prezentați instanței nelegalitatea concedierii. Pe lângă situația de fapt, va trebui să precizați și articolele, reglementările încălcate de către angajator în cazurile în care se impune – spre ex. necomunicarea deciziei de concediere în scris și lipsa mențiunilor obligatorii, durata preavizului, decizia a fost emisă fără o cercetare prealabilă în cazurile în care este necesară o astfel de cercetare etc.)

Prin urmare, având în vedere cele precizate, vă solicităm admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată.

În drept, . prevederile Codului Muncii.

Probe: înscrisuri, martori și interogatoriul intimatei (probele se vor solicita în funcție de posibilitatea de dovedire a faptelor și de capetele de cerere formulate; puteți solicita și orice altă probă necesară cauzei dvs. și raportată din nou la capetele de cerere ale acesteia. De asemenea, trebuie să aveți în vedere că sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfățișare.)

Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar:

- decizia de concediere nr...................
- contractul individual de muncă nr .................. din data............
- alte înscrisuri pe care să le folosiți în vederea dovedirii capetelor de cerere

Cerere scutită de taxă de timbru și de timbru judiciar conform art. 270 din Codul Muncii.

.....
cererea o puteti modifica si cu alte solicitari sau motive de fapt aplicabile situatiei dvs


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neplatite teisoara teisoara buna ziua,va multumesc pt.timpul acordat va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura de introducere a unei actiuni in instanta impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Locul de munca codrutz2007 codrutz2007 Buna ziua. Am o problema legata de o firma de patiserie.Am lucrat ca proba agent vanzare intre 23.11.2013 si 28.11.2013, 6 zile fara CM si 29.11.2013 - ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare ore lucrate suplimentar de la fostul angajator catalina1978 catalina1978 Buna ziua, Am fost fortata sa imi dau demisia in 20 feb cu litera 55b (mai exact, hartuita de multinationala zalauana in care lucram) si acum intentionez sa ... (vezi toată discuția)