avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme apartament bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme apartament bun comun

Buna seara!
Situatia despre care as dori o parere/un raspuns este urmatoarea : parintii sunt despartiti fara sa existe divort,tatal locuieste in continuare in apartament(dobandit in timpul casatoriei) fara a plati utilitatile,la care a acumulat mari datorii,existand riscul unei executari silite.Deasemeni,a incheiat un contract (de comodat presupun) fara stirea nimanui prin care a firma a obtinut sediu social in apartament.Nu are niciun exemplar din actul respectiv,cel mai probabil nici nu l-a citit inainte de a-l semna.Ar mai fi si alte probleme:a incercat sa-l vanda singur profitand de faptul ca pe actul de proprietate nu este trecuta si mama,iar la mentiunea casatorit/necasatorit este necompletat,permite locuirea ilegala in apartament a unui alt individ,tulbura linistea locatarilor din bloc etc.
In aceasta situatie se poate recurge la un partaj fara divort,se considera motive temeinice?Acele datorii sunt practic datorate doar lui,administratora de la asociatie amenintandu-l ca-l va da in judecata.In privinta contractului de comodat presupun ca nu se poate anula nefiind act de dispozitie...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
Florin321, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat 03:45, 28 Septembrie 2011
1. daca asociatia il ameninta doar, e bine, altfel s-ar putea sa piarda apartamentul
2. comodatul poate fi reziliat ca si oricare alt contract. Faptul ca o firma are acolo sediul social nu inseamna nimic.
3. fara acordul si semnatura mamei nu-l poate vinde legal
4. partajul de bunuri inainte de divort poate fi facut prin instanta la cererea unuia dintre soti sau la cererea unor creditori ai vreunuia din ei si instanta determina si se pronunta daca motivele sunt sau nu sunt temeinice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract de comodat fastbusinessimpex fastbusinessimpex Buna ziua,poate ma ajuta cineva de specialitate, cum sa rezolv problema pe care o am. Multumesc anticipat! In 2005 am divortat de sotul meu printrun ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de comodat CPM17 CPM17 Buna ziua, In 2008 am deschis o societate comerciala si am incheiat un contract de comodat cu parintii mei pentru sediul social al acesteia. Spatiul este ... (vezi toată discuția)
Contract comodat - sediu social dutch dutch Vreau sa infiintez un SRL cu sediul social in apartamentul parintilor mei cu care sa inchei un contract de comodat. As vrea sa stiu daca ei se supun unui risc ... (vezi toată discuția)