avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta notar

Actul de vanzare/cumparare poate fi autentificat de un notar pentru orice judet in afara zonei de competenta exclusiva a acestuia (curte de apel, camera teritoriala) si in ce conditii / baza legala ?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
eraz, utilizator
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 11:50, 29 Septembrie 2011
Art. 10 legea 36/1995 .
Spetza:
- titlu de proprietate, cu doi titulari, intr-un judet;
- domiciliul titularilor actului de v/c - in alt judet si alta camera notariala;
- v/c: un titular catre celalalt titular;

?:
- se poate perfecta v/c intre parti in judetul de domiciliu SI in ce baza ?

Cu reverentza necesara,
Competenta notarilor publici publici este data prin Legea nr.36/1995! Cititi-o cu atentie!
Va puteti duce la orice birou notarial din tara sa faceti vanzarea! Este vorba de competenta materiala generala cu exceptiile prevazute de art.10 din Lg 36/1995. Cat priveste competemta teritoriala ea se intinde in circumscriptia judecatoriei in care isi are sdiul biroul notarului public.

Adica:

Dvs va puteti adresa pt un act de vanzare cumparare la orice birou notarial din tara, pt ca nu intra in exceptiile de la art.10 din Lege, insa notarul public nu poate instrumenta actul notarial decat in circumscriptia teritoriala a sa. Adica nu se poate deplasa in alta circumscriptie pentru a intocmi un act! IN schimb partile pot sa aleaga notarul care il doresc respectand art.10!
OK

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni succesive ContSters163072 ContSters163072 de ce se dezbat succesiunile succesive la ultimul domicliu al ultimului mort? ma invartesc..am ametit..:D nu reusesc sa gasesc temeiul de drept derogatoriu de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. ma judec cu mortul ? fldan fldan Stapanesc netulburat un teren in Bucuresti de peste 37 ani si vreau sa dobandesc proprietatea prin uzucapiune dar nu stiu pe cine sa chem in judecata deoarece ... (vezi toată discuția)
Pot lua orice notar din orice judet aminalex aminalex eu vreau sa cumpar o casa dar actele le fac in alt judet pot? (vezi toată discuția)