avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... care instanta este competenta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

care instanta este competenta?

Intre doua societati s-a incheiat un contract de inchiriere a unui excavator. Beneficiarul nu a platit chiria astfel ca a fost actionat pe calea somatiei de plata. Atat beneficiarul cat si prestatorul au sediul in judete diferite, iar prestatia contractului s-a efectuat in judetul beneficiarului. In contract nu s-a specificat in ce loc este incheiat contractul, nici unde are loc prestatia, nici care instanta ar fi competenta. Prestatorul a introdus actiunea la instanta de la sediul sau.
Vreau sa stiu daca este corect ca actiunea sa fie introdusa la instanta unde isi are sediul creditorul. Va multumesc mult. Si astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: cezara costina , utilizator 08:15, 10 Septembrie 2008
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala traian.m traian.m pe somatie de plata, care este instanta competenta teritorial avand in vedere ca din contract nu reiese locul unde a fost incheiat, creditorul este dintr-un ... (vezi toată discuția)
Exceptie de necompetenta teritoriala robertsega32 robertsega32 Am dat in judecata o firma din alt judet. Am formulat cerere pe somatie de plata. Judecatorul a ridicat exceptia de necompetenta teritoriala. E corect? ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala ContSters82010 ContSters82010 Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. In cazul efectuarii, din eroare, a unei plati nedatorate in contul unei societati din cluj, cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)