avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ACT VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ACT VANZARE-CUMPARARE

Buna ziua.
Sotul meu vrea sa treaca pe numele meu apartamentul in care locuim si care este in proprietatea lui.V-as ruga sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai avantajoasa de a face acest lucru ,fara sa poata fi atacat pe viitor de fiul sau,in varsta de 19 ani(fiu dintr-o alta casatorie),care nu locuieste cu noi.
Si,daca se poate, si costurile care survin.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 10:40, 29 Septembrie 2011
Vanzarea intre soti este interzia.
Donatia poate fi revocata intre soti si daca nu este ea este supusa raportului si reductiunii liberalitatilor succesive la dezbaterea succesiunii dupa sotul dvs.
Contract de intretinere sau incercati dupa 1 octombrie o conventie matrimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,as dorisa stiu care este modalitatea prin care un parinte poate atribui unuia dintre copii o proprietate,astel incat acea modalitate sa nu poata fi ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)