avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conventie civila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conventie civila

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. S-a incheiat o conventie civila cu o institutie tip C.A.R- pensionari. Ce contributii trebuiesc oprite pe statul de plata si cine trebuie sa le plateasca? Ma intereseaza mai mult CASS. (Mentionez ca este venit din alte surse iar persoana este pensionara)
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 11:53, 30 Septembrie 2011
daca activitatea pentru care s-a incheiat conventia are caracter permanent veniturile respective sunt asimilate salariilor si contributiile se platesc la fel ca la salarii, aici fiind vorba de pensionari nu se plateste somajul nici de angajat nici de angajator

daca activitatea are caracter ocazional pentru conventia civila se platesc 16% la venitul brut, stopaj la sursa,
fara contributia de sanatate 5.5?
Eu stiu ca se plateste CAS, Somaj si impozit la prestarile de servicii cu caracter ocazional.
la veniturile asimilate salariilor contributiile sunt cele aferente salariilor inclusiv cass.
raluca constantinescu a scris:

Eu stiu ca se plateste CAS, Somaj si impozit la prestarile de servicii cu caracter ocazional.


cine plateste cas somaj si impozit "angajatul" sau angajatorul sau amandoi ?

la venituri ocazionale cel care presteaza munca nu este asigurat nici la pensie nici la sanatate nici la somaj ...deci ..
o sa mai citesc sa vad exact si vin cu un raspuns .

Alte discuții în legătură

Conventia civila valabila? ContSters122354 ContSters122354 Bun gasit, Am observat ,ca in legatura cu conventia civila parerile sunt impartite,de aceea va rog a-mi raspunde daca s-a facut corect incadrarea. Pt ... (vezi toată discuția)
Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)
Contributii aferente conventiilor civile aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce contributii se platesc pentru conventiile civile? As vrea sa intocmesc pentru o asociatie de proprietari, pentru administrator, presedinte, ... (vezi toată discuția)