avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Am si eu o intrebare:am lucrat la o societate iar ultimele doua luni nu am mai primit salariu pe motivulca nu s-au incasat bani din lucrari.In concluzie eu am plecat de la acea societate pentru ca se amana plata sariilor iar eu aveam nevoie de bani ca oricare alt om, insa banii nu i-am mai primit.Mentionez ca statul de plata nu l-am semnat niciodata, iar samnaturile din stat au fost falsificate.As vrea sa-l dau in judecata, am inteles ca pot face acest lucru gratuit.As dori mai multe informatii despre acest lucru.Ce pot face ca sa-mi recuperez salariul pentru lunile lucrare in "folosul societatii"?
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ClaudiaGheorghiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 30 Septembrie 2011
E relativ simplu. Faceti o cerere adresata Tribunalului din judetul in care locuiti, (incepeti cu:"Subsemnata......si toate datele dvs, de identificare, adresa, CNP, telefon) in care povestiti pe scurt efectiv ce ne-ati spus si noua aici, cum ati muncit si nu ati fost platita. Indicati toate datele de identificare ale societatii; denumire, sediu, CIF, administrator. Aratati cum ati plecat, depuneti si copie dupa demisie, decizia de incetare a CIM si eventual dupa cartea de munca si cereti instantei sa oblige societatea sa va dea banii . Nu se achita taxa de timbru. Actiunea o puteti trimite si prin posta la Tribunal daca nu vreti sa va duceti la registratura.
Va multumesc mult.Problema este ca demisia am trimis-o pe mail iar decizia de incetare nu o am.Sper sa pot rezolva problema.
Puteti face cererea de chemare in judecata si fara sa atasati copie dupa decizia de incetare CIM sau demisie, in cerere puteti specifica faptul ca societatea nu v-a inmanat decizia respectiva.
ClaudiaGheorghiu a scris:

Va multumesc mult.Problema este ca demisia am trimis-o pe mail iar decizia de incetare nu o am.Sper sa pot rezolva problema.

De unde stiti ca cererea dvs de demisie a fost citita ? ... trimiterea prin mail a unei astfel de cereri prezinta riscuri ... era mult mai bine daca ati fi trimis-o prin scrisoare recomnadata cu confirmare de primire.

Pentru neplata salariilor puteti solicita instantei ca angajatorul sa depuna copii certificate de pe statele de plata pentu perioada lucrata la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns urgent...incetare cim nionut1976 nionut1976 Va salut. Scriu acest subiect ptr a primi cateva lamuriri cu privire la pasii facuti de mine pentru a obtine incetarea CIM cu acordul partilor. Pot incepe cu ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez din nou fara decizie de incetare a cim? alina.l alina.l Am facut nenumarate demersuri la fostul angajator sa-mi elibereze decizia de incetare a CIM si refuza sa mi-o elibereze de 2 luni?Am o promisiune de angajare ... (vezi toată discuția)
Obligare semnare demisie cu acordul partilor Adina_G Adina_G Buna, tocmai am fost anuntata ca incepand cu 15 august nu se mai doreste colaborarea dintre mine si firma angajatoare. Problema este ca mi s-a spus sa semnez ... (vezi toată discuția)