avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Experimentul Elis
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Experimentul Elis


Maine ( 10 sept. 2008 ) la ora 10 ( ora Romaniei ) incep probele pentru experimentul de la granita franco-elvetiana care face atata valva si starneste atatea controverse privind viitorul omenirii ( gauri negre de parca nu ar avea nici una) .
Specialistii zic ca se reproduce o ciocnire comparabila cu cea dintre doua muste.
Asiaticii spun ca un fluture bate din aripi la Timisoara si ploua la Beijing. Aceasta meditatie nu prea vine in spijinul "ciocnirii a doua muste" de sub Alpi.

Se numeste ELIS. Spun unii ca este pericolul crearii unor gauri negre.
60 din cei mai buni cercetatori romani de pe platforma Magurele sunt direct implicati.
Daca s+ar stoca toata informatia din sistemul de calcul dela Magurele ar trebui CD+uri cam pe o lungine de la Pamant la Luna

Zicea cineva ca un specialist are o pregatire direct proportionala cu numarul de prostii pe care le+a facut. Poate ca nu toti sunt in acest caz dar eu sigur sunt.

Sper ca experimentul Elis sa nu se incadreze la prostii care sa genereze actiuni de forta de tip "Hirosima si Nagasaky".


Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:04, 5 Decembrie 2008
Hmmm, m-am speriat, am crezut ca ati scris acest mesaj pentru a va referi la prietenul nostru, Elis, de pe acest site!:magic:
sdianaviolina a scris:

Hmmm, m-am speriat, am crezut ca ati scris acest mesaj pentru a va referi la prietenul nostru, Elis, de pe acest site!:magic:


Prietenul nostru produce "lumini legislative" nu exista pericolul sa produca "gauri neagre".

Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Ciudat experiment! Pt ca nu intelegem toti despre ce vorbesc oamenii de stiinta. E rau ca unii oameni chiar sunt panicati! E mai rau ca in povestea drobului de sare! Interesant este ca s-au hotarat sa mediatizeze acest experiment - ca si cum s-au inteles cu televiziunile - care vor avea mari castiguri din publicitate in aceasta perioada. Poate sunt exagerata, dar chiar ma distreaza situatia creata: mitinguri, dezbateri televizate... Chiar crede cineva ca poate determina pe cei interesati sa renunte la asemenea experimente? Se fac mitinguri, de ani, impotriva globalizarii... Se rezolva ceva? Da, isi consuma unii energia negativa acumulata in viata personala. Se discuta despre eventuale aplicatii in eradicarea cancerului, dar se trec sub tacere aplicatiile posibile in domeniul armamentului. In ce minunata lume nebuna traim!
In primul rand experimentul in cauza are la baza o teorie de prin anii 60 prin care Higgs explica despre particule is despre modelul standard care sta la baza formarii materiei.
Acum savantii incearca sa inteleaga ce s-a intamplat in prima secunda dupa Big Bang. Cum de particulele rezultate in urma ciocnirii/exploziei au capatat materie. Pentru a nu tine acum o prelegere despre asta ... cei interesati pot face o scurta incursiune in ceea ce inseamna bosonul Higgs (ceea ce vor sa gaseasca fizicienii prin acest experiment) .. cautati pe net sau intrati pe www.fizicaparticulelor.ro
Dar sa revenim...
In afara d epartea pozitiva, buna a experimentului, sunt 2 aspecte posibile negative:
1. producerea de gauri negre (acumulare de particule cu masa si energie foarte mare) acre ar putea, sub efectul unor forte sa atraga materia slaba din jur "inghitind-o" pur-si-simplu.
2. traim intr-o lume in care incalzirea globala reprezinta o problema majora. Intreaga omenire cauta mijloacele de diminuare a efectelor ce produc aceasta incalzire. Or prin acest experiment, in urma ciocnirii clor 2 fascicole de particule, producandu-se, zic uniii, 600 milioane de explozii pe secunda, se va degaja extraordinar de multa energie, intr-un timp f scurt. Ori.. sa-mi spuna cineva ca degajarea de energie nu inseamna producere de caldura? Sau ca, fie .. nu se produce o incalzire instantanee, dar atunci, in urm aciocnirii particulelor, acestea se vor descompune pan ala nivel de quarc, se vor recombina in aer si cine stie ce se va intampla.

Nu vreau sa fiu negativist, nici nu pot spune ca sunt un priceput in domeniu, .. departe de mine asemenea afirmatii, dar sa-mi explice si mie cineva .. daca poate

sdianaviolina a scris:

Hmmm, m-am speriat, am crezut ca ati scris acest mesaj pentru a va referi la prietenul nostru, Elis, de pe acest site!:magic:


Si eu am inteles ca la d-nul Ellis se refera. #-o :)).

Alte discuții în legătură

Diverse - ce se intampla dupa moarte? ARKzad ARKzad Corpol omenesc contine atomi.Ce se intampla cu acestia dupa moarte? (vezi toată discuția)
Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)