avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Despre citate din operele personalitatilor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Despre citate din operele personalitatilor

E legal sa fac un site in care sa public citate al oamenilor celebri din istorie. De exemplu citatele lui Napoleon, Aristotel, Voltaire etc ?

A doua intrebare e urmatoarea, e legal sa public citate pe un site personal ale unor scriitori antici sau medievali, exemplu: Horatiu in Satire spune: "Exista o masura in toate" ?

Multumesc si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuia.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:29, 4 Octombrie 2011
probabil ca trebuie sa platiti o taxa la ministerul culturi
E perfect legal. Aia-s decedati de mult iar citatele lor faimoase oricum se gasesc cam peste tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de publicare MrFB MrFB Buna ziua!Sunt nou pe acest forum si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate. Am o problema,la care nu reusesc sa gasesc un raspuns sigur.As dori sa fac ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor ... papinni papinni Buna!!! Sunt oarecum in ceata deoarece de ceva timp lucrez la o carticica care cuprinde o explicare a unor activitati de ordin industrial si in mod special ... (vezi toată discuția)
Rezistenta impotriva culturii Radu Gabrian Radu Gabrian Un cotidian aparut astazi a cuprins un articol, cred eu determinant ,nu atata prin problematica dezbatuta ,dar mai ales prin realismul si acuratetea ... (vezi toată discuția)