Nu s-au platit salariile la zi sau doriti plecarea din firma?Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin lichidare la zi.Daca puteti sa-mi dati mai multe amanunte incerc sa va ajut cu placere.
Ok. In acest caz faceti o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor(art. 55 lit.b din Codul Muncii) pe care o depuneti cu numar de inregistrare si de preferat cu cateva zile inainte de data la care vreti sa plecati din firma.Va interesati cum s-a solutionat cerea dvs. si in functie de acest raspuns stiti ce aveti de facut.Prima varianta ar fi sa se aprobe cererea asa cum solicitati adica cu acordul partilor.Cea dea doua varianta este aceea ca va poate aproba cu preaviz de maxim 20 zile.In acest caz ori va prezentati la servici in perioada preaviz sau nu va prezentati si atunci ar trebui sa urmeze o cercetare disciplinara.
Cercetarea consta in convocarea la sediul angajatorului pentru a raspunde la intrebarile puse de acestia.
Parerea mea este ca cercetarea disciplinara pentru o persoana care nu respecta preavizul este de fapt o pierdere de timp din partea angajatorului pentru ca oricum decizia de incetare a ctr. de munca va fi tot art 61 lit a din CM.
Sper ca v-am fost de ajutor!
~ final discuție ~