avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare la zi

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un model de notificare din partea salariatului pentru lichidare la zi. As dori daca se poate sa se precizeze in notificare faptul ca in cazul in care nu se aproba, voi resprecta preavizul de 20 zile lucratoare....asta in cazul in care se poate.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 3 Februarie 2013
raluca constantinescu a scris:

Nu s-au platit salariile la zi sau doriti plecarea din firma?Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin lichidare la zi.Daca puteti sa-mi dati mai multe amanunte incerc sa va ajut cu placere.

Am primit o oferta de colaborare cu alta firma si doresc sa plec fara perioada de preaviz....daca imi aproba bineinteles.

Ok. In acest caz faceti o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor(art. 55 lit.b din Codul Muncii) pe care o depuneti cu numar de inregistrare si de preferat cu cateva zile inainte de data la care vreti sa plecati din firma.Va interesati cum s-a solutionat cerea dvs. si in functie de acest raspuns stiti ce aveti de facut.Prima varianta ar fi sa se aprobe cererea asa cum solicitati adica cu acordul partilor.Cea dea doua varianta este aceea ca va poate aproba cu preaviz de maxim 20 zile.In acest caz ori va prezentati la servici in perioada preaviz sau nu va prezentati si atunci ar trebui sa urmeze o cercetare disciplinara.
Cercetarea consta in convocarea la sediul angajatorului pentru a raspunde la intrebarile puse de acestia.
Parerea mea este ca cercetarea disciplinara pentru o persoana care nu respecta preavizul este de fapt o pierdere de timp din partea angajatorului pentru ca oricum decizia de incetare a ctr. de munca va fi tot art 61 lit a din CM.
Sper ca v-am fost de ajutor!
raluca constantinescu a scris:

Ok. In acest caz faceti o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor(art. 55 lit.b din Codul Muncii) pe care o depuneti cu numar de inregistrare si de preferat cu cateva zile inainte de data la care vreti sa plecati din firma.Va interesati cum s-a solutionat cerea dvs. si in functie de acest raspuns stiti ce aveti de facut.Prima varianta ar fi sa se aprobe cererea asa cum solicitati adica cu acordul partilor.Cea dea doua varianta este aceea ca va poate aproba cu preaviz de maxim 20 zile.In acest caz ori va prezentati la servici in perioada preaviz sau nu va prezentati si atunci ar trebui sa urmeze o cercetare disciplinara.
Cercetarea consta in convocarea la sediul angajatorului pentru a raspunde la intrebarile puse de acestia.
Parerea mea este ca cercetarea disciplinara pentru o persoana care nu respecta preavizul este de fapt o pierdere de timp din partea angajatorului pentru ca oricum decizia de incetare a ctr. de munca va fi tot art 61 lit a din CM.
Sper ca v-am fost de ajutor!

Am inteles, multumesc mult pentru raspuns!
As vrea sa stiu dupa incetarea contractului de munca cu acordul partilor cam ce termen au cei de la firma unde am lucrat sa imi restituie salariile restante si plata zilelor de concediu neefectuate

Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
MarianRachita, utilizator
Pentru asa ceva nu exista o reglementare legala expresa ... in general, plata se va efectua la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului aferent lunii in care inceteaza c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Demisie cu sau fara preaviz? Florentina Mihaela Florentina Mihaela Fiica mea este studenta si a lucrat in timpul vacantei de vara. A fost angajata cu contract de munca full time pe o perioada determinata de 3 luni. Cele 3 luni ... (vezi toată discuția)
Salut, dacă am anunțat ca plec iar angajatorul mi a dat să ... maria_mariana1980 maria_mariana1980 Salut, dacă am anunțat ca plec iar angajatorul mi a dat să scriu lichidarea la zi (chiar dacă am trecut de perioada de probă și trebuia preaviz) am scris ... (vezi toată discuția)