avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs

Buna ziua. Am trecut printr-un divort urmat de partajul casei pe care am avut-o impreuna, casa construita printr-un credit. Prima instanta a dispus :
- casa nu poate fi partajata, asa ca mi-a fost incredintata
- creditul la banca mi-a fost incredintat
- m-a obligat sa-i platesc fostei sotii jumatate din valoarea casei
- pe a a obligat-o sa-mi plateasca jumatate din valoarea creditului
- sumele se compenseaza, ea trebuie sa-mi plateasca diferenta de 5 000 lei.
A facut recurs dar se intarzie cu solutia. Doua saptamani la rand s-a amanat. Sa fie oare probleme? Este gresita hotararea primei instante? Nu asa se procedeaza : se imparte atat activul cat si pasivul familiei?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:25, 30 Septembrie 2011
in speta, instanta poate amana pronuntarea de mai multe ori. se obisnuieste.rezultatul depinde de probele administrate in speta si...convingerea judecatorului
Doamnule, nu avem cum sa stim pe ce s-a bazat hotararea pe care ati primit-o. Fara sa vedem dosarul, nu se poate formula o opinie. Asteptati cu rabdare hotararea din recurs.

ps Sa stiti ca desi Instanta a hotarat ca debitul fata de banca va revine dvs, fata de banca sotia ramane in continuare datoare daca banca nu e de acord sa renunte la calitatea de debitor a doamnei.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa stiu daca asa se obisnuieste in asemenea cazuri de partaj. Nu am inteles de ce a facut recurs si mai ales de ce s-a aprobat recursul. Cred ca prima instanta a luat decizia buna, sau poate sunt subiectiv.
Jocandi Causa a scris:

Doamnule, nu avem cum sa stiu pe ce s-a bazat hotararea pe care ati primit-o. Fara sa vedem dosarul, nu se poate formula o opinie. Asteptati cu rabdare hotararea din recurs.

ps Sa stiti ca desi Instanta a hotarat ca debitul fata de banca va revine dvs, fata de banca sotia ramane in continuare datoare daca banca nu e de acord sa renunte la calitatea de debitor a doamnei.

Probleme cu banca nu cred ca vor fi, evental voi aduce un alt coplatitor. mai am 6 ani de credit
Judecatoriii sunt inamovibili.asa cum spune si colegul, nimeni nu va poate explica de ce s-a dat hotararea cum s-a dat decat daca se consulta dosarul. Asteptati sa se redacteze si motivarea Hotararii de recurs si faceti o cerere sa faceti o copie la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa partaj catalucan catalucan Buna ziua. Impreuna cu fosta sotie am dobandit o casa in urma unui credit de nevoi personale. Dupa divort, in urma unui proces de partaj, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Cum se ataca o hotarare judecatoreasca intr-un recurs mary_nyk mary_nyk Buna ziua, In mai 2008 sotia mea a intentat actiune de divort, actiune care s-a incheiat in septembrie 2008. A urmat apoi procesul de partaj avand ca ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)