avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie al doilea copil

Buna ziua!

Sunt noua pe acest forum si sper ca ma veti putea ajuta sa-mi clarific cateva nelamuriri.
Situatia concreta este urmatoarea:
In ianuarie 2010 am nascut un copil iar anul acesta in noiembrie il voi naste pe al doilea (deci inainte de incheierea CCC pe care nu l-am intrerupt).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. cum trebuie sa procedez la firma la care lucrez? trebuie sa fac vreo cerere pentru prelungire CCC si cand s-o depun (avand in vedere ca nu se mai aplica partea cu concediul pre si postnatal)?
2. in cat timp trebuie depus dosarul pentru a doua indemnizatie?
3. cum se calculeaza in acest caz indemnizatia dupa noua lege?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dianiuly , utilizator 23:45, 1 Octombrie 2011
1. Faceti o cerere catre angajator (anexati si copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani (in functie de ce varianta alegeti.

2. Faceti acelasi lucru si la Primarie unde ati depus dosarul pentru CCC1.

3. CCC2 incepe imediat ce se termina CCC1.

4. Nu se face un alt dosar ci se completeaza cel de la CCC1 cu ce v-am spus mai sus.

5. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu aceea din CCC1, dar:
- daca optati pentru varianta cu pana la implinirea varstei de 1 an a copilului indemnizatia nu va fi mai mare de 3400 lei;
- daca optati pentru varianta cu pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului indemnizatia nu va fi mai mare de 1200 lei.

6. Daca optati pentru varianta de pana la 1 an si va reluati activitaea inainte de a implini copilul 1 an atunci veti primi un stimulent de indsertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

7. Pentru amandoi copiii veti primi alocatie de stat cate 200 lei lunar pana la varsta de 2 ani si apoi 42 lei lunar pana la varsta de 2 ani.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil adinalaura adinalaura Buna, ne puteti ajuta in legatura cu modul de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil in urmatorul caz: avem un copil nascut in septembrie 2010,iar ... (vezi toată discuția)