avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie neridicat de la posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie neridicat de la posta

Ce se intampla daca nu ma duc sa ridic de la posta un proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei legale cu 11 km/h?
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 16:20, 18 Octombrie 2011
Politia urmeaza sa va comunice procesul verbal prin afisare la locuinta dumneavoastra pentru care v-a incheia un proces verbal de afisare. Toate termenele(de predare a permisului, de contestatie pt. dumneavoastra, etc) curg de la data afisarii.
Insa poate aveti noroc si nu vi-l comunica in 30 de zile de la afisare. In cazul in care depasesc acest termen puteti solicita anlarea pv pentru necomunicare .
Interesant. Dar practic in ce consta afisarea?
Ei cum fac dovada ca l-au afisat? Incidentul s-a petrecut in Sinaia si eu locuiesc in Focsani :)
Afişarea constă în faptul că ţi-l lipeşte pe uşa blocului sau pe poarta casei unde stai. Agentul procedural când lipeşte acest PV acolo găseşte un martor să-i semneze şi gata asta-i tot pentru el. Urmează ca tu să dezlipeşti acel Pv de pe uşa/poartă şi să-l conteşti.
Dacă acest lucru s-a petrecut după 30 de zile de la întocmirea lui ai şanse să câştigi, dacă nu...părerea mea este să plăteşti că şanse sunt foarte puţine şi în mod sigur drumurile spre instanţă au să te coste enorm.
Daca ai fost depistet de radaru fix din Sinaia Nu ai nici o sansa ,este radar montat in asfaltu soselei si e foarte omologat Te sfatuesc sa platesti amenda NU AI NICI O SANSA SA CONTESTI PV ve-i pierde .
sau iti zic eu cum fac politistii...PRACTIC...
iti trimit prin posta recomandata, tu nu o ridici, se intoarce la ei cu mentiunea "avizat lipsa domiciliu", nu se duce nici dracu sa iti lipeasca pe usa blocului pv de afisare, DAR...trimit amenda direct la circa fiscala de care apartii! si cand vrei o hartie de la primarie...surpriza...ai de platit si amenda, sau, mai rau...te trezesti cu poprire! deci bafta!.
PS...nici un organ al statului nu respecta legea si procedurile, pentru ca tu(cetatean) esti cel care alearga si cheltuie bani pentru orice tampenie si hartie aiurea facuta de ei!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire amenda prin posta! / 6 luni prescriere candyman candyman Am luat amenda de la un rchipaj de la serviciu de politie rutiera municipala Focsani intr-o COMUNA ! Am inteles pana acum ca nu am cum sa contest! Mai ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am gasit afisat un pv pe numele meu cu amenda de 9 ... Ancasorana Ancasorana Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio ... (vezi toată discuția)