avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Viitorul meu este negru: lipsa de procedura este cauza!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Viitorul meu este negru: lipsa de procedura este cauza!


va salut pe toti !

sunt intr-un stres de neimaginat : sotul meu, cetatean strain membru e.u., cu care sunt din luna martie a.c. in proces de divort in romania ( locul oficializarii casatoriei )
nu-si primeste / ridica posta din romania !

= lipsa de procedura = intinderea procesului la nesfarsit :-(((((((

intrebarea mea catre voi aceia care aveti o idee profesionista despre acest caz este :

acest proces nesfarsit ar putea avea un sfarsit atata timp cat inca mai sunt tanara si intr-o stare de sanatate psihica si fizica buna ?
sau ar trebui sa-mi iau gandul de la o sentinta pozitiva ?

va multumesc anticipat tuturor pt posibilul ajutor mental
:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje cu litere mari, parca ati tipa la noi... Aici folosim puterea argumentului si nu a marimii literelor.
In plus, mesajele mai lungi de acest gen sunt obositoare de urmarit. Puteti sa consultati in acest sens si Regulamentul de postare, aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ati incalcat punctul 1.2 din acest regulament care spune:"1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Doamna, cu siguranta ca, dupa ce-i spuneati unui avocat ca sotul e in strainatate, acesta incerca sa gaseasca o solutie!
Si daca nu gasea si accepta sa treaca prin procedura cu strainatatea (sotul nu mai are resedinta aici, chiar nu mai vine prin tara?), va invata sa obtineti dovezi de la sot cum ca acesta nu vrea sa-si ridice corespondenta.
Si de-aici si pana la citarea prin publicitate, un pas! :D

Nu va ajuta cu nimic sa faceti vreo citare asa, fara sa dispuna instanta. Important e sa aduceti situatia la cunostinta instantei, sa-i trimiteti la munca citatia etc. Chiar nu lucreaza, nu are nicio firma, nu desfasoara nicio activitate decat sa stea acasa si sa astepte postasul caruia sa-i spuna ca nu semneaza?:O

Chiar nu-i puteti scrie o scrisoare in care sa-l anuntati ca-i veti trimite extrasul de la banca in plic cu confirmare? Sau actul de proprietate al cuiva, sau un mandat ca sa faceti nu-stiu-ce? Sau ceva ce ar vrea sa primeasca?

Ce poate face un avocat? Sa gaseasca o solutie, asta poate sa faca, doar n-o fi primul lui proces, pe cand al dv...
PIERDUT IN JUNGLA a scris:

d-le avocat Claudiu Lascoschi, bineinteles ca sotul a fost citat in strainatate, de catre completul de jud. dar el nu-si ridica instiintarea de divort de la posta .............

deci ma ajuta cu ceva daca fac eu citarea in presa straina ?


Daca a fost citat in strainatate nu inteleg de ce instanta nu dispune o masura care sa ajute la finalizarea procesului.
Instanta trebuie sa fie de acord si sa dispuna citarea prin publicitate.Trebuie sa va puna in vedere acest lucru.
Nu pot sa inteleg ce se intampla.Probabil ca nu exista dovezi de comunicare a citarii la dosar.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa divorțez? Florina-CarmenRadu-Farkas Florina-CarmenRadu-Farkas Sunt despărțită de soțul meu de peste 3 ani și aș vrea să divorțez. El e plecat în străinătate și mi s-a spus ca nu va fi procedura completa dacă ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)