avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Am lucrat la o firma timp de 8 luni,si intr-o zi am fost chemat in un birou gol de catre unul din sefi care mi-a zis ca o sa inceteze colaborarea cu mine si ca de azi sa nu mami vin la lucru.Mi s-a oferit un salariu compensator si am fost pus sa semnez o cerere de concediu si una de demisie .Ce se poate face in cazul meu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 10 Septembrie 2008
Daca ati semnat demisia nu vad ce sa mai faceti.
Dupa semnarea demisiei !? Doar sa va cautati un loc de munca... parerea mea.
Cererea de concediu este pana pe data de 25 si acordul de incetare al colaborari si 15 zile de preaviz sunt cu data de 16.09.2008.
1. Nu inteleg ce inseamna "un birou gol". Cu ce trebuia sa fie ocupat acel birou?
2. Daca v-a zis sa nu mai veniti "de azi" la lucru inseamna ca ati semnat o cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor (art.55b din codul muncii). In acest caz nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj. Daca era demisie trebuia sa acordati dvs. unitatii un preaviz de 15 zile calendaristice.
3. Daca vi s-a oferit un salariu compensator, acesta a fost dat "la negru" daca nu ati semnat pentru el. Daca compensarea era legala, trebuia sa va inceteze contractul individual de munca prin desfiintarea postului ocupat de dvs. (art.65 din Codul muncii) si in acest caz primeati indemnizatie de somaj, dupa ce va inscriati la AJOFM (Somaj).
4. Daca ati semnat cu mana dvs., ce spuneti ca ati semnat, ce sfat doriti de la noi?
5. Daca considerati ca vi s-a incetat ilegal contractul individual de munca, actionati pe angajator in instanta, la Tribunalul din judetul in care domiciliati.
6. Poate ar trebui sa dati mai multe amanunte pentru a va da o solutie concreta.
Am semnat o cerere de concediu,si una in care cer incetarea contractului dar ofer si 15 zile de preaviz firmei

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare eleonora78 eleonora78 Buna ziua, dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog! Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza ... (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a contractului individual de munca camelllya camelllya Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 : \"Avand in vedere cererea ... (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)