Am lucrat la o firma timp de 8 luni,si intr-o zi am fost chemat in un birou gol de catre unul din sefi care mi-a zis ca o sa inceteze colaborarea cu mine si ca de azi sa nu mami vin la lucru.Mi s-a oferit un salariu compensator si am fost pus sa semnez o cerere de concediu si una de demisie .Ce se poate face in cazul meu ?
1. Pana nu cu mult timp in urma faceam decizii de revocare si erau primite la ITM. Apoi nu au vrut sa le mai primeasca, fara explicatii.
2. Ca urmare, am recurs la un "artificiu": am facut imediat alt CIM cu data incetarii celuilat CIM. Si a fost multumita toata lumea.
Nevoia te invata!
In mod normal, este greu de acceptat posibilitatea fostului salariat de a contesta incetarea contractului de munca prin demisie. Din moment ce salariatul a avut initiativa incetarii contractului , persoana in cauza nu are cum sa sesizeze instanta de judecata invocand nelegalitatea si/sau netemeinicia deciziei de incetare.
Am inteles, dar daca se razgandeste si nu mai demisioneaza, poate angjatorul l-a determinat si tine evidenta muncii la sediu, de ce ITM-ul nu mi-ar primi o decizie prin care anulez operatiunea de incetare? Motivul?
Anularea unei decizii o poate face numai instanta de judecata.
Angajatorul poate emite o decizie de revocare a altei decizii daca constata nelegalitatea si/sau netemeinicia acesteia din urma. In aceste conditii, ITM-ul poate primi o astfel de decizie.