avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Am lucrat la o firma timp de 8 luni,si intr-o zi am fost chemat in un birou gol de catre unul din sefi care mi-a zis ca o sa inceteze colaborarea cu mine si ca de azi sa nu mami vin la lucru.Mi s-a oferit un salariu compensator si am fost pus sa semnez o cerere de concediu si una de demisie .Ce se poate face in cazul meu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 10 Septembrie 2008
1. Pana nu cu mult timp in urma faceam decizii de revocare si erau primite la ITM. Apoi nu au vrut sa le mai primeasca, fara explicatii.
2. Ca urmare, am recurs la un "artificiu": am facut imediat alt CIM cu data incetarii celuilat CIM. Si a fost multumita toata lumea.
Nevoia te invata!
In mod normal, este greu de acceptat posibilitatea fostului salariat de a contesta incetarea contractului de munca prin demisie. Din moment ce salariatul a avut initiativa incetarii contractului , persoana in cauza nu are cum sa sesizeze instanta de judecata invocand nelegalitatea si/sau netemeinicia deciziei de incetare.
Am inteles, dar daca se razgandeste si nu mai demisioneaza, poate angjatorul l-a determinat si tine evidenta muncii la sediu, de ce ITM-ul nu mi-ar primi o decizie prin care anulez operatiunea de incetare? Motivul?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Anularea unei decizii o poate face numai instanta de judecata.
Angajatorul poate emite o decizie de revocare a altei decizii daca constata nelegalitatea si/sau netemeinicia acesteia din urma. In aceste conditii, ITM-ul poate primi o astfel de decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare eleonora78 eleonora78 Buna ziua, dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog! Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza ... (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a contractului individual de munca camelllya camelllya Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 : \"Avand in vedere cererea ... (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)