avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto

in luna mai 2010 mi-a fost suspendat permisul auto pentru alcool. pentru ca am refuzat sa dau probe biologice, mi s-a intocmit dosar penal. dupa un an si jumatate, dosoarul inca nu s-a judecat, iar eu sunt fara permis. ce solutii exista pentru recapatarea permisului?
Una singura: sa asteptati.
ce? adica ce sa astept?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
alecbadman, utilizator
Ordonanta procurorului de NUP sau SUP sau trimiterea in judecata si ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti. Pana atunci nu prea puteti face nimic. Eventual o cerere de urgentare, la prim-procuror, dar slabe sanse...
si cat ar mai putea dura? aveti idee?
Sa va spun solutia. Condamnarea la o pedeapsa intre 6 luni si 1 an cu suspendare, anularea permisului de conducere. Faptul ca a-ti refuzat recoltarea si va-ti sustras cu intentie, intruneste elementele constitutive ale infractiuni, iar motivarea pericolului social rezulta din insasi modul de savarsire a infractiunii.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie. ce urmeaza dupa recalculare? dionis_31 dionis_31 In urma contestatiei a iesit sub 0,8. E posibil ca procurorul sa nu accepte aceste rezultate? Ce urmeaza? (vezi toată discuția)
Penal Radu claudia florina Radu claudia florina Bună ziua mie acum o luna mai suspendat permisul de conducere pentru ca ma prins cu o alcoolemie de 0 , 74 % dar încă domnul polițist nu mia tr dosarul la ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - urgentare dosar mihaela_apostol mihaela_apostol as vrea sa stiu si eu cat dureaza urgentarea unui dosar de neincepere a urmaririi penale care are o vechime in parchet de peste 9 luni? (vezi toată discuția)