avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce tip de contract trebuie incheiat pentru a oferii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce tip de contract trebuie incheiat pentru a oferii unei familii o casa doar sa locuiasca pe o perioada determinata?

Buna ziua .Ma numesc Stan Ionela si am nevoie de un sfat din partea Dvs.Am vazut la stiri o familie din Calarasi care vor ramane pe drumuri,eu le ofer casa (in care eu locuiesc ocazional )sa locuiasca pe termen limitat.Un act de caritate,dar probrema este ca nu stiu ce fel de oameni sant si vreau sa stiu ce tip de contract trebuie incheiat,pentru ca Dinsii sa poata intra in legalitate adica in evidenta scolii,primarii,dar daca nu isi platesc utilitatile sau intevin alte probleme sa pot revoca acel act fara probleme.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 20:26, 5 Octombrie 2011
Puteti incheia cu respectiva familuie un contracty de comodat,pe termen,cu clauze de reziliere.Este indicat sa consultati un notar pentru lamuriri suplimentare.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Dupa parerea mea, pentru a afla absolut tot ce se poate intampla si cum se poate intampla raportat la toate intrebarile dvs. si chiar suplimentar intrebarilor la care va ganditi ar ar trebui sa consultati un avocat care sa fie in masura sa va lamureasca.
Notarul va poate explica anumite lucruri, dar lucrurile esentiale pentru dvs. este posibil sa nu le aiba in vedere intrucat ei nu au experienta proceselor.

Este clar faptul ca, este vorba de un contract de comodat, dar pot exista N clauze contractuale raportate la situatia concreta a partilor contractante.
Si ii poate lua in spatiu pe baza contractului de comodat? Isi pot face buletine pe noua adresa in baza comodatului?
dvs ati dori ceva de genul.... daca nu isi plateste utilitatile....pe numele dvs!....atunci...se reziliaza automat contractul de comodat fara nici un fel de alta formalitate. juridic sper sa fie formulabil, dar dvs nu aveti cum sa ii vindeti lui nici caldura, nici gaze, nici apa, pt ca nu sunteti furnizor.

parasirea in bune conditii a locuintei, fara distrugeri....e alta dandana, eventual proces verbal de predare primire si apoi restituire, orice distrugere va trebui probata cu nu stiu ce expertiza... (introduceti si o clauza contra distrugerii de bunuri)

ca sa ii retineti o cautiune pentru eventualele distrugeri, acesta trebuie sa fie platita in avans in contact si nereturnabila in caz de distrugeri....

(si un ultim "sfat" -sa cereti chitanta de la avocat si sa nu uitati sa primiti ceea ce doriti dvs,, nu ce vrea avocatul), personal am fost foarte dezamagit de avocatul care mi-a corectat un contact asemanator, incepand cu solutiile lui "tehnice", care trimiteau la un card bancar, care nu facea decat sa complice lucrurile inutil

Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu inchirierea imobilului lilianaisa lilianaisa Buna ziua,am un apartament de 3 camere,in Calarasi pe care am gasit sa il inchiriez.Cei care doresc sa inchirieze sunt o firma si sunt interesati sa inchirieze ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la clauza de intretinere intr-un contract de vanzare cumparare oana.n.2010 oana.n.2010 Buna ziua.Am incheiat de vreo 10 ni un contract de vinzare cumparare cu drept de uz viager si clauza de intretinere pentru o garsoniera.Dupa decesul domnului ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa vand un imobil, iar plata sa se faca : avans la semnarea contractului + rest de plata in termen de 6 luni de la semnare. Ce clauze ar ... (vezi toată discuția)