avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cerere rezervare denimire ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cerere rezervare denimire ong

Buna ziua , ma poate ajuta si pe mine cineva ca nu imi dau seama cum trebuie exact completata cererea de rezervare a denumirii unui ong ,

CERERE
Pentru acordarea disponibilitatii denumirii
1. Solicitantul:
- Numele/Denumirea ..........Numele meu?.
- Domiciliul/Sediul .............Adresa dupa buletin............
2. Categoria de persoana juridica fara scop patrimonial (asociatie, fundatie, federatie) pentru care se solicita verificarea ...............
3. Denumirea a carei verificare se solicita ............................
4. Temeiul juridic al cererii: Ordonanta Guvernului nr. 26/2000
5. Tariful achitat ........... lei, conform [nr. chitanta] .............
6. Data
7. Semnatura solicitantului

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:30, 24 Octombrie 2011
Multumes... Si as mai avea o intrebare ...Daca am voie sa folosesc in cadrul Ong-ului functii de "inspector, comisar , comisar general" acestea ne fiind functii militare sau ceva de genul , acestea fiind functii ca si cele de la asigurari, agent , inspector de asigurari, trebuie sa specific in statut sau in actul constitutiv?
La pct.2 las lafel Categoria de persoana juridica fara scop patrimonial (asociatie, fundatie, federatie) pentru care se solicita verificarea, las fara scop patrimonial?

Si dupa ce platesc la Trezorerie cei 5 lei , pe ce adresa trimit dovada?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ginmarstar, utilizator
Deci, legea nu va permite sa folositi termeni ca comisar, inspector iar judecatorul va respinge statutul care are stipulate astfel de functii. - [ link extern ]

categoria de persoana juridica: asociatia, fundatie sau federatie (toate sunt fara scop patrimonial)

In cazul in care nu va puteti deplasa in Bucuresti la MJ puteti trimite prin posta un plin cu chitanta de la trezorerie si cererea. Raspunsul prin posta vine in 10 zile.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Raspuns dat de Alex_Munteanu la topicul deschis de @ginmarstar pe aceeasi tema, topic care a fost sters

CERERE

Pentru acordarea disponibilităţii denumirii

1. Solicitantul:
- Numele/Denumirea……………………….. ……………......................
……………………………………………………………………………..
- Domiciliul/Sediul:…………………………………………………………

2. Categoria de persoană juridică fără scop patrimonial (asociaţie, fundaţie, federaţie) pentru care se solicită verificarea……………………………………………
……………………………………………………………… …………. ………...

3. Denumirea a cărei verificare se solicită................................................
………………………………………………………………………………………

4. Temeiul juridic al cererii: ORDONANŢA GUVERNULUI NR.26/2000

5.Tariful achitat …5 lei, conform: .………………………………………

6. Data ……………………………………………………………………………

7. A se specifica dacă se doreşte răspunsul prin poştă: ……………………………………………….……………………………………….

8. Semnătura solicitantului………………………………………………………

 Tariful este de 5 lei şi se achită la Trezorerie în contul bugetului de stat nr.20360150

FP-17-01-ver.1

[ link extern ] ...

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate adeverinta acordare denumire ong ginmarstar ginmarstar As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie cum fac sa prelungesc dovada de disponibilitate a denumirii data de MJ pentru un ong , deoarece nu am avut timpul ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire fundatie tibibeiu tibibeiu Buna ziua Am o nelamurire cu privire la numele pe care as vrea sa-l rezerv pt constituirea unei fundatii. E vorba de spre numele socrului meu (decedat), ... (vezi toată discuția)
Asociatie culturala sanda1956 sanda1956 1. De unde obtin formularul pentru obtinerea dovezii de disponibilitate a numelui asociatiei? 2. Sediul as. va fi intrun local al primariei. Ce acte ... (vezi toată discuția)