avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

certificat fiscal

Buna ziua an si eu o mare problema in legatura cu un certificat fiscal.Acum o luna am cumparat un Opel tigra cu acte in regula dar cu certificatul fiscal expirat.Proprietarul de pe certificat ete din valcea dar masina este instrainata la altcineva de care nu dau.De primul proprietar am dat dar mia spus ca el a scos masina de la impozite si nu are cu ce sa ma ajute si nici nu stie de unde este al doilea proprietar.Eu vreau sa trec masina pe numele meu dar cu fiscalul expirat nam ce sa fac.Cun sa procedez ca sa dau de al doilea proprietar.?Cineva mi-a zis sa ma duc sa-l dau in judecat dar cum procedez sau macar rezolv ceva sau ma chinui degeaba?Va multumesc!:((
Cel mai recent răspuns: Vasile Văcariu , Consilier juridic 19:03, 5 Octombrie 2011
Cum Dumnezeu l-ati cumparat cu acte in regula, daca persoana de la care l-ati achizitionat (inteleg ca este cea trecuta in CF) spune ca-l vanduse deja altuia, de care nu puteti da??? In cazul acesta, al doilea proprietar (cel necunoscut) trebuie sa va faca acte pe masina, nu primul, care sustine cu gurita lui ca a mai vandut o data masina. Eu zic sa va luati banii inapoi (prin buna intelegere sau prin instanta) si sa cautati o masina cu un trecut mai putin nebulos...Si data viitoare, ochii mari la acte: stiti vorba romanului: cine nu deschide ochii deschide punga!
Da ai dreptate.Este prima mea masina si uite ca am dat-o in bara din prima.acum pesoana care mi-a vandut-o nu vrea sami dea bautii inapoiCce sa fac?Rezolv ceva daca il dau in judecata?.am inteles ca nu pentru ca nu este el proprietar.Nici cu fiscalul asta nu pot sa fac nimic macar prin judecatorie?
Il poti da in judecata pentru ca ti-a vandut ceva ce nu era al lui (si a mai luat si banii pe deasupra) - asta, ca latura penala, se cam numeste inselaciune (este si putin pasibil de inchisoare). Eu i-as face o plangere penala pentru inselaciune, constituindu-ma si parte civila pentru recuperarea pagubei (la politie, cu toate actele, dovada faptului ca i-ati platit banii, insa o sa cam dureze, ca orice lucru in Romania!)...Poate cand o vedea citatia, se cuminteste si revine la sentimente mai bune.
Se poate rezolva cazul d-voastra,personal m-am mai lovit de asemenea probleme ,este un pic de umblat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto fara certificat fiscal dadanel85 dadanel85 Buna ziua, in data de 06.06.2015 am cumparat un autoturism de la o persoana din Buzau,eu fiind din Constanta!am gasit anuntul pe internet, am discutat cu cel ... (vezi toată discuția)
Masina furata, aflata in custodie - vanduta!! ContSters307670 ContSters307670 Buna seara! Ma confrunt cu o problema destul de delicata! Am achizitionat de curand un autoturism marca opel tigra , inmatriculata in ro. Masina A fost ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara certificat fiscal dumitrescu1979 dumitrescu1979 acumun an mi-am achizitionat un autoturism.am facut toate actele de vanzare-cumparare,dar nu mi-a dat certificatul fiscal.acum nu mai dau de el si vreau sa ... (vezi toată discuția)