avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

In primul rand vreau sa va spun ca sunt casatorita de 3 ani jumatate, avem un copil de 3 ani impreuna.
Au existat neintelegeri intre noi, dar acum o luna sotul meu m-a anuntat ca de 4 ani jumatate are o amanta si ca nu doreste sa mai continue relatia cu mine.
El spune ca doreste sa ne despartim pe cale amiabila, la notar, fara sa ajungem la tribunal, asta insemnand ca eu va trebui sa recunosc ca este vina comuna.
Eu nu sunt de acord cu divortul. El m-a amenintat ca exista 2 variante daca nu accept divortul la notar, pe cale amiabila: se comporta foarte urat cu mine incat o sa plec singura, sau va ajunge in stare sa-mi scoata hainele la poarta.
Specific faptul ca locuim la casa, impreuna cu parintii si fratele lui, casa find pe numele tatului lui.
Sotul meu spune ca-si doreste custodie comuna. Care sunt avantajele si dezavantajele pentru mine ca sotie si fetita lui daca ne despartim amiabil, la notar (cum doreste sotul meu).
In instanta va trebui sa demonstrez faptul ca el are o amanta inca dinaintea casatoriei?
Cum ar trebui sa procedez in cazul in care nu doresc desfacerea casatoriei?
Cel mai recent răspuns: marya2008 , utilizator 16:11, 4 Octombrie 2011
daca nu dorit sa divortati nu divortati. Daca vrea neaparat va formula actiune in instanta, numai ca sansele dvs. de castig sunt mari , daca numai el este vinovat. Dvs. va puteti doar opune divortului fara sa solictati nimic.Instanta se va pronunta.
Custodia comuna( demnumire improprie ) se poate doar la notar, prin instanta , copilul va fi incredintat cuiva( 90% mamei) iar el va fi obligat la pensie alimentara.
Parerea mea este sa va ganditi bine, dar daca divortati la notar totul va fi fff. simplu pentru el..si urgent, pe langa faptul ca va obtine de buna voie drepturi pe care in instanta le-ar obtine fff greu.:D
Cum dovedesc ca el ma ameninta ca ma da afara din casa impreuna cu copilul lui daca nu sunt deacord cu divortul la notar.
Cum pot demonstra faptul ca are o amanta, asa cum sustine el si fratele lui, si prietenii lui.
trebuie sa angajez o firma pentru a obtine eventuale probe?
Care sunt drepturile pe care le pot castiga in instanta, si pe care nu le-as castiga la notar?
Motivele invocate de el pt divort sunt: faptul ca nu aceam grija de el, doar de copil, nu aveam grija de casa, nu ma ingrijeam si nu il ingrijeam nici pe el.... Ideea este ca eu i-am recunoscut , in scirs ca am gresit fata de el, ca are dreptate, fara sa stiu ca el are o amanta...crezand ca asa putem fi din nou o familie. Cum ma afecteaza acest lucru? E mai bine sa accept divortul la notar? Pot pierde custodia copilulul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie comuna mihaela33ina mihaela33ina buna ziua..am nevoie de sfatul dv intr-o problema.in data de 4 iunie am depus la notar impreuna cu sotul meu o cerere de divort de comun acord.avem impreuna si ... (vezi toată discuția)