avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensari

sunt mai noua in forum dar incerc sa ma descurc. Am de facut o compensare a creantelor cu datoriile catre un partener si nu stiu sigur daca, compensarea se poate face si pentru facturi mai vechi (2008,2009,2010).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:25, 4 Octombrie 2011
Se pot face compensari si pentru aceste sume, dar pentru a realiza aceste compensari trebuie sa va inscrieti la I.M.I, atat Dvs. cat si partenerul de afaceri cu care veti face compensarile. Veti obtine un cod de utilizator si o parola de la I.M.I.

INSTRUCTIUNI METODOLOGICE

pentru agentii economici care participa la actiunea de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta



In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr.77 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata si cu Hotararea Guvernului nr.685/1999, pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie si a Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in cadrul Ministerului Economiei si Comertului in sediul filialei Bucuresti (bd. Timisoara, nr.6, sector 6) a Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie functioneaza Serviciul de Compensare.
Acesta primeste, analizeaza si negociaza periodic compensarea obligatiilor reciproce prin emiterea ordinelor de compensare.

Modul general de desfasurare a actiunii de compensare este urmatorul:

societatile comerciale transmit cererile de compensare care cuprind situatia creantelor si a datoriilor restante;
compartimentul de organizare a sedintelor de compensare intocmeste procesele verbale ale sedintelor si transmite hotararile pentru emiterea ordinelor de compensare;
compartimentul de decontari impreuna cu inspectorii de compensare imputerniciti sa reprezinte agentii economici de pe circuitele de compensare emit ordinele de compensare.

Transmiterea datelor privitoare la datorii si creante se poate face folosind adresa de internet: [ link extern ]

Browser-ul utilizat trebuie sa fie de tip: Microsoft Internet Explorer cel putin versiunea 4.x sau Netscape cel putin versiunea 4.x
Pentru securitatea datelor prezentate de agentii economici raportori pe INTERNET, accesarea se va face prin intermediul unei parole acordate de Serviciul Compensare, telefon 021/4138068 sau 021/4138065 .

Pentru orice alte informatii puteti suna la Serviciul de Compensare telefon: 021/ 4138068 sau 021/4138065


[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari tasia tasia Va rog sa-mi spuneti procedura prin care se pot face compensari intre doua firme, daca suma de compensat este mai mare de 10000 lei si depaseste 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Compensare monica1968 monica1968 Buna ziua,a-s fi interesata cum se face o compensare intre 2 soc comerciale si cum se inregistreaza in contabilitate? (vezi toată discuția)
Locatii pt tiparirea ordinelor de compensare prin gama.imi.ro mihaaaa7 mihaaaa7 Buna! Am incercat sa gasesc o discutie sau un forum suficient de explicite incat sa deduc raspunsul la intrebarea mea, insa nu am gasit, asa ca deschid un ... (vezi toată discuția)